Een project van

De Groene Loper Run 2023 is geslaagd!


De Groene Loper Run 2023 is geslaagd!
 
Afgelopen zondag 23 april keerde De Groene Loper Run weer terug naar Maastricht. Honderden sportievelingen verzamelden zich aan De Groene Loper om zich te wagen aan de 5 of 10 km lange tocht. Naast individuele deelname konden ook bedrijven zich inschrijven voor de business run 5 en 10 km. Verder werd er een kidsrun georganiseerd. Tijdens het lopen van de wedstrijd werd men omringd door de prachtige groene omgeving dat de Groene Loper te bieden heeft.

De Groene Loper is het gebied in Maastricht-Oost boven op de Koning Willem-Alexandertunnel. Boven op de tunnel is ruimte ontstaan voor groen, ontspanning én sportiviteit. Met duurzame nieuwe woningen en gebouwen op en rond het compleet nieuwe gebied boven op de A2-tunnels is dit naast een fantastisch gebied om te sporten óók de ideale plek om te wonen, werken en recreëren.

‘De Groenste’ loop

Ballast Nedam Development werkt toe naar een wereld waarin iedereen 5 jaar langer gezond en gelukkig kan leven. Het welzijn van mens én dier staat centraal als onderdeel van één onlosmakelijk natuurlijk systeem waarin plant- en biobased de norm is. De leefomgeving wordt zo ontworpen dat natuurlijke beweging wordt gestimuleerd.

 

De Groene Loper Run wil graag zijn naam eer aandoen en ook echt ‘de Groenste’ loop van Nederland worden. Hier willen wij als Ballast Nedam Development graag mee helpen aangezien wij zelf ook bouwen aan een duurzame toekomst. Daarbij moet gedacht worden aan het gebruik van groene energie, het niet gebruiken van plastic bekertjes maar van paper2paper bekertjes bij de verzorgingsposten, inzet van duurzame producten, het aantrekkelijk maken van het openbaar vervoer om naar de locatie te komen, gebruik maken van elektrische transportmiddelen, duurzame en pvc-vrije banners, spandoeken en vlaggen etc.

Deze editie van de Groene Loper Run is meer dan geslaagd. Het aantal deelnemers groeit ieder jaar.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken