Een project van

Start bouw woningen Fleur in Le Sud


De start van de bouw van de eerste 55 woningen van Fleur in Le Sud, aan de Groene Loper is feestelijk gevierd. Wethouder Bastiaens heeft samen met CEO Onno Dwars van Ballast Nedam Development, directeur Raymond Veugelers van Laudy Bouw & Ontwikkeling en de kopers van Fleur de bouw symbolisch gestart door het plaatsen van de eerste paal. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners medio 2024 hun nieuwe huis in Fleur Le Sud betrekken. 

Wethouder Bastiaens: “Fijne woonbuurten dragen bij aan de gezondheid van onze inwoners. Als gemeente kiezen we daarom voor een mix aan woningen en levendige functies. Op een steenworp van het bruisende stadscentrum biedt Fleur le Sud aan de Groene Loper alles voor een aangenaam woon- en leefklimaat. Die leefkwaliteit spiegelt zich ook in de kwalitatieve en hedendaagse architectuur van de woningen in Fleur, die bovendien duurzaam en dus toekomstbestendig zijn.”

Uitgebalanceerde architectuur
De 55 woningen vormen de eerste twee delen van in totaal 91 grondgebonden koopwoningen in Fleur, gelegen in het zuidelijk deel aan de Groene Loper. Fleur is ontwikkeld door Ballast Nedam Development. Het architectonisch hoogstaand ontwerp is van de hand van het vermaarde bureau Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle, benoemd tot Architect van het Jaar 2022.

Fleur bestaat uit drie afzonderlijke delen met een eigen typologie speciaal ontworpen voor de gebogen straten. Het ontwerp van Fleur is gebaseerd op de bewezen architectonische waarden van Maastricht. Daardoor zijn deze witte woningen, gestoeld op de natuurstenen plint, tijdloos én duurzaam. Door de succesvolle verkoop start nu de bouw van de eerste twee delen. 
De stadswoningen, herenhuizen en luxe villa’s beschikken over een eigen parkeerhof. In de stadstuinen ervaren bewoners een oase van rust en zijn toch dichtbij het gezellige, dynamische stadse leven van Maastricht. Het samenspel van de Groene Loper zelf, waar geflaneerd wordt enerzijds en het uitmuntende tijdloze ontwerp, de energie- en materiaal zuinigheid en de aandacht voor gezondheid van mens en dier anderzijds, maken dit project tot een zorgvuldig uitgebalanceerde gebiedsontwikkeling waar de holistische visie van Ballast Nedam Development wordt waargemaakt.

Groen en duurzaam met “ecologisch penthouse”
Alle woningen van Fleur zijn energieneutraal, gasloos en hebben een uitzonderlijk goede circulariteitsscore met een MPG van gemiddeld 0,48 en zelfs 0,39 als beste score. Door slim materiaalgebruik, een lichte  gevel en door de toepassing van houten  kozijnen, wordt deze score bereikt. De lucht-waterwarmtepomp met koeling wekt warm water op voor tapwater en verwarming en zorgt voor een aangename temperatuur in de zomer. Alle woningen in Fleur zijn zeer goed geïsoleerd door onder andere de triple beglazing. Door balansventilatie toe te passen voor gezonde lucht in huis ervaar je overal een aangenaam en comfortabel gevoel.
De daken van onder andere de bergingen zijn voorzien van sedum om hittestress tegen te gaan alsmede biodiversiteit te bevorderen. Ook wordt elke tuin voorzien van een regenton en zullen verticale tuinen straks de gevel sieren. In het plan zijn nestkasten voor vogels en vleermuizen op een unieke plek gepositioneerd. Bij elke sprong in de gevel staat bovenop het dak een 'oortje'. Het 'oortje' is een architectonisch gebaar ter beëindiging van een serie woningen, maar is ook de toekomstige woonkamer voor mussen of vleermuizen, die via een opening in het 'oortje' hun nest kunnen bereiken. Een waar ecologisch penthouse.

Onno Dwars CEO Ballast Nedam Development: “Bij de woningen van Fleur zetten we de nieuwe standaard in Nederland. Niet alleen is de prestatie op energie en milieu impact vooruitstrevend, ook op het gebied van biodiversiteit en klimaatadaptatie halen wij alles uit de kast. De hoge kwaliteit in architectuur is de kroon op het werk. De wijze waarop wij de gebiedsontwikkeling aan de Groene Loper vormgeven en alles samen laten komen is internationaal een goed voorbeeld van waar wij als Nederland met een krachtige publiek/private samenwerking toe in staat zijn.”

Interesse in Fleur
De bouw is gestart, er zijn nog een aantal stadswoningen, herenhuizen of luxe laanvilla’s beschikbaar. Verkoopprijzen starten bij € 477.000 v.o.n. Bekijk de website of neem contact op met één van de verkopende makelaars voor aanvullende vragen en een gratis waardebepaling; Boek & Offermans uit Maastricht óf Tijs & Cyril Makelaardij uit Meerssen.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken