Een project van

Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bezoekt de Groene Loper


Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bezocht woensdag 16 november de Groene Loper. De minister bezocht maar liefst 5 verschillende parels aan de 2.3 kilometer tellende Groene Loper waar bijna 1.200 woningen verrijzen op de plek waar vroeger de A2 de stad vervuilde en in tweeën splitsten. Deze parelketting geeft inzicht in de succesfactoren en de goede samenwerking tussen de betrokken publieke en private organisaties en bewoners.  

De Groene Loper is een gebiedsontwikkeling die onderscheidend én internationaal toonaangevend is door de schaal, het ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid, natuurinclusiviteit, klimaatadaptiviteit, complexe infrastructuur, gezondheid en inclusiviteit met aantoonbaar brede maatschappelijke baten. 

Aan de hand van de maquette werd de omvang en impact voor de stad duidelijk gemaakt. Er vonden ontmoetingen plaats met o.a. Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Projectbureau A2 , Dear Hunter onderzoekers, bewoners, Laudy Bouw & Ontwikkeling, Wonen Limburg, Servatius Wonen & Vastgoed, de Vogelbescherming Nederland, CNME, Talentino De Greune Luiper en de pastoor die de tunnel van de A2 tijdens de bouw heeft ingezegend. 

Ook kreeg de minister de woningen aan de Groene Loper te zien waar door Ballast Nedam Development bovenwettelijke maatregelen genomen zijn en de ambities jaar op jaar zijn verhoogd op het gebied van natuurinclusiviteit, energie, klimaatadaptiviteit, gezondheid en betaalbaarheid. 

We kijken terug op een geslaagde dag!
Bekijk hier de aftermovie


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken