Een project van

Oplevering 34 huurappartementen De Bรถrgemeister


Aan de Groene Loper in Maastricht heeft Ballast Nedam Development appartementengebouw De Börgemeister aan Mulleners Vastgoed opgeleverd. De Börgemeister bestaat uit in totaal 34 vrije sector huurappartementen en is gelegen op de hoek van de President Rooseveltlaan en de Schepen Roosenstraat. Deze vrije sector huurwoningen maken deel uit van het noordelijke deel van de Groene Loper. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd.

Het wonen van de toekomst
De Groene Loper wordt gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst en dat komt ook terug bij De Börgemeister. Bij dit gebouw, ontworpen door BRINK architectuur & stedenbouw bv uit Rotterdam, zijn warmtepompen en zonnepanelen toegepast. Hiermee wordt de Börgemeister bijna energieneutraal. Ballast Nedam Development let daarnaast ook op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van de directe omgeving. Er zijn tevens nestkasten in de omgeving geplaatst en het regenwater infiltreert van daken en bestrating, deze gaat via buffers de bodem in. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast en hittestress vermeden bij extreme droogte. 

De Börgemeister
De naam de Börgemeister komt voort uit de ligging van de achterkant van het gebouw aan het Burgemeestersplein. Het stedenbouwkundige aspect van de Groene Loper streeft ernaar om de verbinding van de huidige wijken Wyckerpoort en Wittevrouwenveld te versterken met de dwarsstraten van de Groene Loper. Doordat de laagbouw aan de zijde van de Schepen Roosenstraat  ligt, wordt de Groene Loper als het ware de hoek om gebracht richting het Burgemeestersplein en daarmee Wittevrouwenveld in.

Huren aan de Groene Loper
Met de oplevering van De Börgemeister aan Mulleners Vastgoed wordt het huuraanbod aan de Groene Loper verder uitgebreid en gedifferentieerd. Mulleners Vastgoed heeft een sterke binding met de regio en kocht eerder aan de Groene loper het naastgelegen blok 8, de Gemeenteflat, appartementencomplex Loudersplein en diverse grondgebonden woningen, zowel bestaand als nieuw. 

René Lecluse, Regiodirecteur Zuid bij Ballast Nedam Development: “Als gebiedsontwikkelaar zien wij het als onze verantwoordelijkheid om een duurzame en inclusieve leefomgeving te creëren. Het is mooi om te zien dat aan de Groene Loper zo’n breed pallet aan woningen op de markt komt. Van (sociale) huur tot en met het hoge segment, alles is aanwezig. Dit zorgt voor een extra positieve impuls in dit deel van de stad en stimuleert kansgelijkheid omdat de samenleving beter verbonden is. Aan de Groene Loper kunnen mensen wonen in elke fase van het leven en met elke portemonnee.”
Ciska Wijsen, projectleider bij Mulleners Vastgoed: “Door de prachtige ligging van dit nieuwe stukje Maastricht waren wij meteen enthousiast om te kunnen ontwikkelen op deze mooie locatie. Met de aankoop van De Börgemeister voegen wij een prachtig complex, dat geheel past binnen onze visie van duurzaam wonen, toe aan onze beleggingsportefeuille.”

In De Börgemeister zijn 20 appartementen voorzien van circa 49 m² groot alsook 14 grotere ruime appartementen van gemiddeld 78 m² groot. Het gebouw tekent zich door de tweedeling in een hoger gedeelte van 7 verdiepingen en een lager gedeelte van 4 verdiepingen. Deze twee delen verschillen in architectuur door onder andere de steenkeuze, materialisatie van de kozijnen en de indeling van de raampartijen. De ruime hoeveelheid lichtinval door de grote raampartijen maken de appartementen extra ruimtelijk. Inschrijven is mogelijk via de website mullenersvastgoed.nl.

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken