Een project van

Infomarkt Fleur: welke tegels kiezen we en wie zijn mijn nieuwe buren?


De wijk Fleur in het zuidelijkste puntje van de Groene Loper is nu nog een bouwterrein, maar begin 2023 gaat Laudy Bouw & Ontwikkeling in opdracht van Ballast Nedam Development hier starten met de bouw van 91 stadsvilla’s en herenhuizen Fleur. Een aanzienlijk aantal is al verkocht of in optie. Voor deze aanstaande bewoners, maar ook voor geïnteresseerden, werd zaterdag 15 oktober een infomarkt georganiseerd. 

Een beeld 
In de voormalige Theresiaschool aan de Groene Loper staat de gloednieuwe maquette van de te bouwen woningen. Bij verschillende stands kunnen de bezoekers terecht met hun vragen. Over de badkamers van Saproma bijvoorbeeld, Bruynzeel Keukens, zonnepanelen, maar ook de Vogelbescherming en Housing Heroes zijn aanwezig. Cindy Theunissen van Tijs & Cyril Makelaardij: “We krijgen de afgelopen tijd vooral vragen over het energieneutrale karakter van de woningen. Door de actuele ontwikkelingen is dat nog belangrijker geworden.” De woningen van Fleur zijn energieneutraal en krijgen onder andere zonnepanelen en een luchtwarmtepomp. “Het mooie van deze infomarkt is dat je precies kunt zien hoe het er straks uit gaat zien. Je krijgt zo een goed beeld”.  

Vogels en vloeren
Achter de informatiestand van de Vogelbescherming staat Henny Kloosterboer. “Dit wordt een hele vogelvriendelijke wijk”, vertelt ze. “Er worden bijvoorbeeld speciale neststenen ingemetseld die zeer geschikt zijn voor gierzwaluwen.” Ook voor mussen en vleermuizen worden nestkasten gecreëerd. Ze krijgen een waar ecologisch penthouse. Naast Henny staat Anne Dekkers van Housing Heroes. Het bedrijf adviseert bij de inrichting van woningen. “Mensen denken vaak: waar moet ik beginnen? Ze zijn dan blij dat we met ze meedenken. Van gordijnen tot vloeren en van lichtplan tot meubels. Wij kunnen ze volledig ontzorgen.”

Voeling krijgen
Een van nieuwe bewoners van Fleur is Marie-Louise Dumont. Samen met haar man en zoon lopen ze langs de stands. “Ik vind het fijn om vandaag wat meer voeling te krijgen met alles. Zo ben ik benieuwd hoe de zonnepanelen eruit zien en het pleisterwerk van de muren.” Ze wonen nu nog in Mechelen, maar met het oog op de oude dag wilden ze graag dichter bij het station, de supermarkt en het ziekenhuis wonen. “We hielden de huizen in Maastricht al een tijdje in de gaten en toen dit voorbij kwam hebben we ons meteen ingeschreven.”

Voorbeelden
Meer voeling bij hun huis krijgen ze in ieder geval bij de stand van Laudy Bouw & Ontwikkeling. Hier liggen voorbeelden van tegels, deurklinken en schakelaars. “Zo kunnen mensen zien wat de standaardopties zijn en welke mogelijkheden we hebben”, vertelt woonconsulent Lotte Pijls. “Kopers zijn nu aan het overwegen wat ze met de ruimtes willen. Dit is het juiste moment om over mogelijke aanpassingen na te denken.” Hoe de toekomstige badkamer eruit gaat zien, wordt duidelijk bij de tafel van Rob van de Velde van Saproma. “Mensen kunnen thuis inloggen en een virtuele rondleiding krijgen door hun eigen badkamer. Ook de opties worden zichtbaar, hiermee kun je het nóg een stapje hoger tillen.”

Magische stad
Aan een statafel staan Céline en Eric Lundberg een kopje koffie te drinken. “We hebben vroeger allebei in Maastricht gewoond,” vertelt Céline. Daarna verhuisde het stel naar de Verenigde Staten. “Ik heb vanaf het begin de ontwikkelingen aan de Groene Loper gevolgd, maar nooit gedacht dat ik er ooit zelf zou gaan wonen.” Ze zijn vandaag vooral gekomen om hun nieuwe buurtgenoten te ontmoeten. Eric: “Ik ben opgegroeid in een Amerikaans dorp, waar ik buiten kon spelen met mijn vriendjes uit de omgeving. Dat gun ik onze kinderen ook en dat hoop ik hier te vinden.” De twee maken er meteen een weekendje Maastricht van. “We zijn dol op deze stad”, zegt Eric. “Het is er werkelijk magisch!”  

Interesse?
Het architectonisch hoogstaand ontwerp van Fleur is van de hand van het vermaarde bureau Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle. Vrijwel iedere woning is uniek. De woonoppervlaktes variëren van 112 m² tot 238 m². Er zijn woningen met drie slaapkamers tot met maar liefst 6 of 7 slaapkamers. Daardoor zijn ze zeer geschikt voor grote gezinnen, kleine(re) huishoudens en is er ruimte voor hobby’s of kantoor aan huis. Verkoopprijzen starten bij € 467.000 v.o.n. Heb je interesse? Lees dan verder over Fleur of neem contact op met de makelaar voor een vrijblijvend gesprek.   

 

 

 

 

 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken