Een project van

Oplevering 21 energieneutrale huurwoningen


Aan de Kolonel Millerstraat en de Generaal Eisenhowerstraat aan de Groene Loper in Maastricht heeft Ballast Nedam Development 21 energieneutrale huurwoningen aan Ruijters Vastgoed opgeleverd. Deze vrije sector huurwoningen zijn gelegen in fase 3a en maken deel uit van het noordelijke deel van de Groene Loper. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Met de oplevering van deze 21 huurwoningen groeit het aantal nieuwe bewoners aan de Groene Loper.

21 energieneutrale woningen
Er zijn 12 woningen aan de Generaal Eisenhowerstraat en 9 woningen aan de Kolonel Millerstraat opgeleverd. De uitwerking en het ontwerp van deze woningen is gemaakt door Martens Willems & Humblé Architecten uit Maastricht. De woningen zijn door Laudy Bouw & Ontwikkeling gebouwd met het PuurThuys-woonconcept. Dit woonconcept is gebaseerd op prefab bouw, waardoor de woningen sneller en beter gebouwd zijn. Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze woningen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden de 21 woningen energieneutraal (EPC 0). In samenwerking met Vogelbescherming Nederland geven we alle nieuwe bewoners onder andere een raamvoederhuis, voer en informatie over hoe ze hun tuin aantrekkelijk kunnen maken voor vogels. Zo komen er straks nog meer ‘bewoners’ naar de Groene Loper.

Het versterken van dwarsverbindingen
De bouw van deze 21 woningen is een onderdeel van de afspraken tussen Ballast Nedam Development, Laudy Bouw & Ontwikkeling, gemeente Maastricht en woningcorporatie Servatius met betrekking tot de versterking van de verbindingen tussen de Groene Loper en het achterliggende gebied. Deze nieuwe woningen liggen aan de noordkant van de Groene Loper en aan de rand van het plangebied. Door ook nieuwe woningen te ontwikkelen in zijstraten en aangrenzende straten worden de dwarsverbindingen versterkt en worden Wyckerpoort en Wittevrouwenveld meer met elkaar verbonden. Dit laat één van de uitgangspunten zien die aan de basis liggen van de vastgoedontwikkeling langs de Groene Loper.

Verhuur
Deze vrije sector huurwoningen variëren in woonoppervlakte tussen de 112m² en 126m². Alle woningen hebben 3 óf 4 slaapkamers, een vaste trap naar zolder en een tuin. Ook krijgen de huurders één privé parkeerplek op de afgesloten binnenplaats. Bijna alle woningen zijn op dit moment verhuurd. Kijk voor de actuele status op de website van Ruijters Makelaars.

 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken