Een project van

Wonen in Le Sud is wonen in een bruisend stuk Maastricht


Op dit moment is er nog niet veel te zien op de bouwplaats in het zuiden van de Groene Loper, maar in 2024 staat Niels Bal hier te barbecueën in zijn nieuwe tuin. “We zijn ontzettend dankbaar dat het is gelukt. Een nieuwbouwwoning was echt onze droom”, zegt zijn vrouw Vicki Cullen. De aanstaande bewoners van Fleur in Le Sud hebben nu al voorpret.

Nieuwbouw
Zij komt uit Midden-Limburg, hij uit Rotterdam. Samen wonen ze nu in Valkenburg, maar ze waren al meer dan een jaar op zoek naar een eigen huis. “We zochten wel op Funda, maar door de overspannen woningmarkt was het voor ons als starters zonder eigen woning niet haalbaar om een bestaande woning te kopen” vertelt Niels. Vicki vult aan: “Nieuwbouw was daarom onze droom. Dan heb je tenminste nog een eerlijke kans.”

Bruisend
Niels volgt de ontwikkelingen aan de Groene Loper al vanaf het begin. “Het is ontzettend goed neergezet. Het zijn niet enkel 1000 nieuwe woningen, maar een compleet nieuwe buurt. Met horeca, mooie architectuur. Echt een totaalplaatje.” Ook Vicki is enthousiast. “De supermarkt ligt om de hoek, je bent zo in het centrum. De locatie is top. Dit wordt een bruisend deel van Maastricht. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor bezoekers. En Maastricht is natuurlijk de gezelligste stad van Nederland!” 

Toekomst
Alle woningen van Fleur zijn energieneutraal en gasloos. Op het dak van de berging in de achtertuin ligt sedum om hittestress tegen te gaan en biodiversiteit te bevorderen. “Dat duurzame karakter van de woningen sprak mij heel erg aan”, zegt Vicki. “Daar moet toch de hele wereld naartoe en op deze manier is je woning toekomstbestendig.” Gaat het stel straks gebruik maken van de aangeboden deelmobiliteit? “Dat weten we nog niet”, reageert Niels. “We hebben nu twee auto’s en werken allebei in Maastricht. Straks kunnen we dus op de fiets naar het werk en gaat een auto waarschijnlijk de deur uit.” Vicki: “Misschien wel handig als jij een keertje de auto hebt en ik naar mijn familie wil.” Ze zijn er nog niet helemaal uit, maar de mogelijkheid is mooi meegenomen. 

Fantaseren
In 2024 kan het koppel gaan verhuizen richting de Groene Loper. Is er al voorpret? “Oh ja!” lacht Vicki. “Die was er al voordat we het telefoontje kregen van de makelaar.” Niels droomt van een barbecue en buitenkeuken, Vicki fantaseert over een barretje in de keuken, de vloer en kleuren. “Eindelijk kunnen we het helemaal maken zoals we het zelf willen.” En wat verwachten ze van de buurt? Vicki: “Het wordt volgens mij een goeie mix aan bewoners. Er wordt nog een ‘ontmoet je buren-dag’ georganiseerd, dan gaan we echt kennis maken.” Beiden kijken enorm uit naar de verhuizing. Niels besluit: “Dit gebied is enorm in ontwikkeling en dat wordt alleen maar beter.”  

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken