Een project van

Hoogste punt aan de noordkant Groene Loper


Het hoogste punt, van maar liefst 30 meter, tijdens de bouw van Fase 2c in het noordelijk deel van de Groene Loper in Maastricht is bereikt. Dit is het op een na laatste hoogste punt aan de noordkant, in de toekomst verschijnt er nog één hoger punt aan de noordkant van de Groene Loper in de vorm van een toren. Fase 2c bestaat in totaal uit 121 woningen waaronder 10 herenhuizen in het koopsegment, 32 koopappartementen, 38 midden huur appartementen en 41 sociale huurappartementen. Door deze mix van woningen voor diverse doelgroepen gelijktijdig te bouwen, ontstaat er een warme en inclusieve gemeenschap. Deze woningen, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, worden door Laudy Bouw & Ontwikkeling gebouwd aan President Rooseveltlaan en de Kolonel Millerstraat. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in het vierde kwartaal van 2022 hun nieuwe huis betrekken.

Feestelijk bijeenkomst
Samen met kopers en alle projectbetrokkenen is dit mooie moment gevierd. Na een toespraak van wethouder Krabbendam, Onno Dwars CEO van Ballast Nedam Development en Raymond Veugelers algemeen directeur van Laudy Bouw & Ontwikkeling mocht een afgevaardigde van iedere partij op het dak van het appartementengebouw een vlag hijsen om het hoogste punt te markeren. Daarna werd er getoast op een succesvolle bouw en voortgang!

De Groene Loper als plek voor iedereen
Fase 2c biedt een grote variatie aan woningen en binnen verschillende segmenten is dit een waardevolle toevoeging aan de Maastrichtse woningmarkt. Herenhuizen met een ruime tuin maar ook koopappartementen waaronder penthouses met ruime dakterrassen. Aan de vraag naar middenhuur wordt ook gedacht met de bouw van de 38 appartementen voor Wonen Limburg Accent in verschillende groottes van ca. 60 m² tot 74 m². De 41 huurappartementen van Servatius zijn voor de sociale huur bestemd, deze worden circa 60 m² groot. Door de grote variatie in woningtypes wordt in deze fase aan de Groene Loper ruimte gecreëerd voor een diverse groep bewoners in verschillende leeftijdscategorieën en inspelend op diverse gezinssamenstellingen. Zo wordt de ambitie van een inclusieve Groene Loper steeds duidelijker zichtbaar.

Stedenbouw en architectuur
Voor de uitwerking van deze woningen en appartementen heeft Ballast Nedam Development gewerkt met Hilberink Bosch Architecten, DAT Architecten en Mathieu Bruls Architecten onder supervisie van West8 Urban Design & Landscape Architecture en Humblé, Martens & Willems Architecten. Dit samenspel heeft geresulteerd in een indrukwekkend en gevarieerd straatbeeld. Het is een moderne vertaling van de architectuur die de stad Maastricht kenmerkt, met daarbij een zeer hoge duurzaamheidsambitie die deze nieuwe woningen en appartementen klaar maken voor de toekomst. Het goed doordachte ontwerp van het straatbeeld wordt steeds beter zichtbaar nu de bouw van Fase 2c vordert.

Duurzaam, energieneutraal én biodivers
De herenhuizen en appartementen die gebouwd worden zijn klaar voor de toekomst en kennen lage woonlasten. Doordat de herenhuizen en de koopappartementen energieneutraal zijn komen ze in aanmerking voor een aantrekkelijke groene hypotheekvorm. Het gebruik van onder andere zonnepanelen en warmtepompen maken dit mogelijk. Daarbij zijn de woningen en appartementen vanzelfsprekend gasloos. De impuls voor biodiversiteit in de stad, die kenmerkend is voor de Groene Loper, wordt doorgetrokken. Zo worden, samen met Vogelbescherming Nederland, bijvoorbeeld nestkasten verwerkt in de gevels om de biodiversiteit letterlijk in huis te halen.

De Groene Loper
Aan de Groene Loper Maastricht ontwikkelt Ballast Nedam Development de komende jaren in totaal zo’n 1.176 woningen en appartementen waarvan een derde opgeleverd of ontwikkeld is. 170 woningen en 41 zorgwoningen zijn momenteel in aanbouw en circa 170 woningen zijn reeds opgeleverd. Een indrukwekkende gebiedsontwikkeling waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd en de voorheen opgesplitste stad weer één is.

Verkoop en verhuur
De 32 koopappartementen en 10 herenhuizen in Fase 2c zijn reeds verkocht. Geïnteresseerden voor de 38 huurappartementen kunnen een account aanmaken bij Wonen Limburg Accent: www.wonenlimburgaccent.nl . De inschrijving voor de 41 sociale huurappartementen van Servatius is reeds gesloten.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken