Een project van

Fleur in Le Sud: 91 stadsvilla’s en herenhuizen in verkoop


Het volgende hoofdstuk van Le Sud aan de Groene Loper in Maastricht is aangebroken met Fleur; een architectonisch hoogstaand ontwerp van de hand van het vermaarde bureau Bedaux de Brouwer Architecten uit Goirle. Donderdagmiddag 10 maart start de verkoop van 91 woningen Fleur. Dit zijn de laatste grondgebonden woningen in het zuidelijk deel van de Groene Loper. Dit samenhangend collectief van 91 tijdloze woningen, past in de rijke traditie van wit gepleisterde woningen in Maastricht.

Uitgebalanceerde ontwikkeling 
De 91 grondgebonden koopwoningen in Fleur, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, bestaan uit drie afzonderlijke delen met een eigen typologie speciaal ontworpen voor de gebogen straten. De stadswoningen, herenhuizen en luxe villa’s beschikken over een eigen parkeerhof. In de stadstuinen ervaren bewoners een oase van rust en zijn toch dichtbij het gezellige, dynamische stadse leven van Maastricht. Het samenspel van de Groene Loper zelf, waar geflaneerd wordt, het uitmuntend tijdloos design, de energie- en materiaal zuinigheid en de aandacht voor gezondheid van mens en dier, maken dit project tot een zorgvuldig uitgebalanceerde ontwikkeling waar de holistische visie van Ballast Nedam Development wordt waargemaakt.

Eigen identiteit en collectiviteit
Fleur is een wijk met een geheel eigen identiteit, een samensmelting van stad én groen, voor mens en dier. Het zorgeloze stadsleven komt hier helemaal tot zijn recht waarbij de collectiviteit in het ontwerp deze buurt tot één geheel smeedt. Het slimme ontwerp heeft ervoor gezorgd dat de woningen in de gebogen straten de beschikking hebben over een tuinkamer waardoor er en prachtig uitzicht is in de straat.

Architect Thomas Bedaux van Bedaux de Brouwer Architecten: “Wanneer je aan thuis denkt, denk je aan een huis dat voelt als een jas, waar je je kunt terugtrekken om tot rust te komen maar ook verbonden bent met je omgeving. Een omgeving die uitnodigt om naar buiten te gaan, die groen is en een veilige plek biedt aan jezelf en je kinderen om te spelen, te bewegen en te ontmoeten. Als architect zijn wij daarom op zoek gegaan naar een tijdloze en begeerlijke architectuur en dat is gelukt. Fleur is een plek waar je nooit meer weg hoeft.”

Comfort en luxe
Fleur biedt een variatie aan woningen van stadwoning tot luxe villa, binnen deze types zijn er ook variaties. Zo hebben sommige woningen een mooie tuinkamer aan de voorzijde, een ander type een dubbelhoge erker voor mooi uitzicht over de Groene Loper, of een extra frans balkon op de verdieping. Vrijwel iedere woning is uniek, maar zijn duidelijk ‘familie’ van elkaar. De woonoppervlaktes van deze fraaie woningen variëren van 112 m² tot maar liefst 238 m². Er zijn woningen met 3 slaapkamers en ook woningen met maar liefst 6 tot 7 slaapkamers. Daardoor is er ruimte voor grote gezinnen, kleine(re) huishoudens en ruimte voor hobby’s of kantoor aan huis.

Auto’s kunnen geparkeerd worden op een eigen parkeerplek in een afgesloten parkeerhof aan de achterzijde van de woning, met laadfaciliteiten voor elektrisch rijden. De auto staat daardoor niet voor het huis of aan de straat. Dat zorgt voor een mooie, rustige uitstraling in de wijk en stimuleert wandelen en fietsen. De witte gestucte gevels, de donkere natuurstenen plint, de “ceintuur” van tuinmuren en trapjes, past bij uitstek in de geliefde en tijdloze architectonische waarden van Maastricht.

Groen en duurzaam met “ecologisch penthouse”
Alle woningen van Fleur zijn energieneutraal, gasloos en hebben een uitzonderlijk goede circulariteitsscore met een MPG van gemiddeld 0,48 en zelfs 0,39 als beste score. Door slim materiaalgebruik, aan de gevel en door de toepassing van hout zoals bijvoorbeeld bij de kozijnen, wordt deze score bereikt. Een lucht-waterwarmtepomp wekt warm water op voor tapwater en verwarming. Alle woningen aan de Groene Loper zijn zeer goed geïsoleerd door onder andere de triple beglazing. Door balansventilatie toe te passen voor gezonde lucht in huis ervaar je overal een aangenaam en comfortabel gevoel.
De daken van onder andere de bergingen zijn voorzien van sedum om hittestress tegen te gaan alsmede biodiversiteit te bevorderen. Ook wordt elke tuin voorzien van een regenton. In het plan zijn nestkasten voor vogels en vleermuizen op een unieke plek gepositioneerd. Bij elke sprong in de gevel staat bovenop het dak een 'oortje'. Het 'oortje' is een architectonisch gebaar ter beëindiging van een serie woningen, maar is ook de toekomstige woonkamer voor mussen of vleermuizen, die via een opening in het 'oortje' hun kunnen bereiken. Dit fungeert als een waar ecologisch penthouse.

Bijzonder straatje
De inrichting van de woonstraat René van Chalonlaan in Fleur is zeer goed overdacht. Senior Developer Michiel Blom van Ballast Nedam Development: “Ballast Nedam Development heeft zich hard gemaakt voor een autoluwe straat, waardoor deze straat een hoge verblijfskwaliteit heeft en bovendien veel groener kan worden ingericht. Door niet te kiezen voor extra voortuinen en of uitgeefbare grond, maar deze terug te geven aan het openbare domein, ontstaat een collectieve groene tuin, die perfect aansluit bij de pergolawoningen die aan deze straat liggen. Door een halfopen bestrating in combinatie met grote groenvakken staan de bomen en struiken in de volle grond. Zo ontstaat een erg groen en schaduwrijk straatprofiel met hoge verblijfskwaliteit. Dit wordt een bijzonder mooi straatje om in te wonen, te spelen en om elkaar te ontmoeten. Voor mij dé ontmoetingsplek van jonge én oudere bewoners van deze wijk”.

Inschrijven
Wonen aan de Groene Loper in Fleur Le Sud? De verkoop van de 91 stadsvilla’s en herenhuizen start op donderdagmiddag 10 maart. Inschrijven kan tot en met zondag 20 maart via de website op: www.WonenAanDeGroeneLoper.nl 
Verkoopprijzen starten bij € 467.000 v.o.n.

 

 

 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken