Een project van

Fleur: stads wonen in een groene omgeving


In het zuidelijke puntje van de Groene Loper ligt Le Sud: een groene wijk op een kleine tien minuten wandelen van de Maastrichtse binnenstad. Binnenkort gaan hier 91 woningen genaamd Fleur in de verkoop. We gingen alvast langs bij de twee betrokken makelaars: Cindy Theunissen van Tijs & Cyril Makelaardij en Stefan Stijns van Boek & Offermans.

Het idee van een woonhof
“De stadswoningen en herenhuizen van Fleur zijn kwalitatief fantastisch”, begint Stefan meteen enthousiast. “De wit gestucte gevels zullen meteen op gaan vallen en een deel van de huizen krijgt een tuinkamer aan de voorkant van de woning. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplek in een afgesloten parkeerhof aan de achterzijde van de woning, waardoor de auto niet aan de straat hoeft te staan. Dat zorgt voor een mooie, rustige uitstraling. Geen drukte in de straat, ideaal voor spelende kinderen. Op die manier krijg je het idee van een woonhof. Daarnaast zijn ze allemaal energieneutraal. Ballast Nedam Development bouwt duurzamer dan volgens het bouwbesluit verplicht is en dat is ongekend.” Cindy vult aan: “De huizen zijn daardoor helemaal klaar voor de toekomst. En dankzij het verspringen ontstaat er geen rechte rij woningen, maar heb je bij een groot deel van de woningen het ruimtelijke gevoel van een vrijstaande woning.”

Grote gezinnen en thuiswerken
De 91 woningen worden ruim van opzet. De woonoppervlaktes variëren van circa 110 m2 tot 240 m2. De perceelgroottes beginnen bij circa 100 m2 tot ruim 300m2. “Met drie tot zeven slaapkamers zijn de woningen in Fleur uitermate geschikt voor gezinnen”, zegt Stefan. “Tegelijkertijd zie je dat door corona mensen meer gaan nadenken over de mogelijkheden voor thuiswerken. Ook na de pandemie zal er vanuit huis gewerkt gaan worden en dan wil je daar graag een prettige ruimte voor hebben. Dat kan in deze woningen. Een ander uniek gegeven is dat deze huizen worden opgeleverd met een onderhoudsprogramma voor het stucwerk, zodat dit altijd mooi wit blijft en je er als bewoner geen omkijken naar hebt.”

Enorm geliefd
“Deze wijk krijgt een sjieke uitstraling”, vertelt Cindy. “Het is echt stads wonen, met Wyck en het Vrijthof op loopafstand. Tegelijkertijd liggen de uitvalswegen richting het Heuvelland om de hoek.” Aan groen geen gebrek, de Groene Loper ligt immers voor de deur. Stefan: “Absoluut. Je ziet dat dit gebied in hele korte tijd enorm geliefd is geworden. Dat heb ik eerder nog nooit in een nieuwbouwwijk gezien. Mensen komen hier om te wonen, maar ook om te sporten, spelen en leven. Mede dankzij de leuke horecagelegenheden.” Ook Cindy is positief. “De Groene Loper is een begrip geworden, een bruisend stukje Maastricht waar mensen graag verblijven.” En dat krijgen de nieuwe bewoners van Fleur er vanzelf bij. 

Start van de verkoop
De start van de verkoop wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht. “Mensen kunnen zich het beste op de nieuwsbrief inschrijven”, legt Stefan uit. “Dan krijgen ze vanzelf een bericht wanneer de verkoop precies begint. Iedereen kan digitaal zijn of haar interesse kenbaar maken zodra de verkoop start.” 

 

 

 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken