Een project van

Tijd om terug te blikken - Jaaroverzicht de Groene Loper 2021


Het jaar zit er bijna op. Tijd om terug te blikken op de bijzondere momenten van de Groene Loper in 2021. Het was voor de tweede keer een door corona getekend jaar. Maar toch was er genoeg te beleven. Van nieuwe stenen en de eerste sleutels tot fris groen en sportieve uitdagingen. Blik je mee terug?

🔑 Het jaar begon met een historisch moment: de allereerste bewoners kregen hun sleutels van de eerste nieuwbouw aan de Groene Loper.

👾 In februari zorgde kunstenares Gertje Dormans voor de nodige vrolijkheid en het opfleuren van de kale bomen met ludieke beestjes. 

đŸĢ Aan het begin van het jaar werd ook de voorkeurslocatie voor het nieuwe kernkindcentrum bekend. De voormalige Theresiaschool kwam als meest kansrijk naar voren.

🍅đŸĨ•đŸ“ Toen de lente begon, startte het omtoveren van het voormalige KPN-terrein tot tijdelijke Stadstuin Greune Luiper.

🙌 In het voorjaar kreeg fysiotherapeut Nol Rosier de sleutel voor zijn praktijk aan de Groene Loper. Daarmee was de invulling van de eerste commerciële ruimte een feit.

🏘ī¸ Nog meer nieuwbouwnieuws! Aan het begin van de zomer gingen de eerste appartementen van Le Sud, in het zuidelijke deel van de Groene Loper, in de verkoop. 

đŸŒŋ🐝 Aan groene inspiratie geen gebrek. Op de bloemenweide werden zaden geoogst en toekomstige bewoners kregen uitleg hoe ze hun nieuwe tuin straks zo groen mogelijk kunnen inrichten. 

👷 In het najaar werd begonnen met de bouw van in totaal 120 sociale huurwoningen aan de Groene Loper. 

🍂 Steeds meer nieuwbouw kwam uit de steigers. Toen de blaadjes verkleurden en de wind guur over de Groene Loper waaide, leverde dat mooie plaatjes op!

🏃 Klaar voor de start? Rennen maar! Eindelijk kon de Groene Loper Run weer doorgaan, deze keer met de primeur van een marathon.

ℹī¸ Eind november zou een informatiemarkt plaatsvinden om buurtbewoners bij te praten over ontwikkelingen op en rond de Groene Loper. Helaas kon deze door corona niet doorgaan. We plannen de informatiemarkt later opnieuw en praatten in de tussentijd bij via online informatie.

đŸ‘ŧ Precies 5 jaar na opening van de tunnel onthulde wethouder Aarts een plaquette bij de Engel op de rotonde van de Scharnerweg. 

Fotografie: Aron Nijs en Bert Janssen


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken