Een project van

Start verkoop appartementengebouw Amélie in Le Sud


Woensdagmiddag 8 september start de verkoop van 36 appartementen in Le Sud, het zuidelijk gedeelte van de Groene Loper in Maastricht. Het appartementengebouw Amélie is het vervolg op de succesvolle verkoop van appartementengebouw Jolie in Le Sud dat eerder deze zomer in verkoop ging. Amélie bestaat uit 36 duurzame appartementen met een balkon óf tuin. Met haar tijdloze architectuur en prachtige ligging is Amélie de perfecte plek voor de echte stedeling.

Duurzaam woongebouw
Amélie is een aantrekkelijk en duurzaam woongebouw met bijzondere en goed doordachte woningplattegronden. Jo Janssen Architecten uit Maastricht heeft het gebouw ontworpen. Aan de kant van de Kennedysingel krijgt de gevel mooie strakke kaders en kan de gevel zich aanpassen aan de wensen van de bewoners door de toepassing van zonwerende vouwluiken. De gevel aan de andere kant van het gebouw krijgt een rijke detaillering in het metselwerk en de materialisering. 
In de eerste twee lagen wordt aansluiting gezocht met de straat en de stadsvilla’s van Le Sud. Vanaf de tweede verdieping ligt de gevel iets verder terug om duidelijke niveaus in het gebouw te kunnen onderscheiden. Met de gekozen detaillering in het gebouw, de maat en schaal en aansluiting op de buurt wordt een omgeving gecreëerd waar bewoners zich direct thuis voelen. 
Architect Jo Janssen: “Ons werk kenmerkt zich door een zuivere, uitgesproken, stille architectuur, met oog voor detail, vakmanschap en affiniteit voor eerlijke materialen. Architectuur is een ruimtelijke beleving, een interactie tussen mens en ruimte. Bij een ontwerpopgave is de vraag hoe we architectuur en opgebouwde kennis over wonen kunnen inzetten en de katalysator kan zijn voor een goede woonomgeving, juist dat zie je terug in Amélie.”

Ruime appartementen
De ruime appartementen in Amélie hebben twee slaapkamers, daarnaast is er één studio die op de begane grond is gelegen. Hier is het mogelijk om een entresol in te bouwen door de hoge verdiepingsvloeren op de begane grond en daarmee extra ruimte te creëren. De vier appartementen op de begane grond hebben in plaats van een balkon, een tuin waar je heerlijk van de avondzon geniet. De unieke hoekappartementen die zijn gelegen aan de kant van de Groene Loper hebben door hun ligging een verassende plattegrond met extra ruimte. 
De oppervlaktes variëren van 64 m2 tot maar liefst 122 m2. De appartementen krijgen badkamers met Villeroy & Boch sanitair en waterbesparende Grohe kranen. Bruynzeel Keukens heeft per type appartement een voorstel voor de keuken ontworpen. Ook hebben alle appartementen comfortabele vloerverwarming en individueel te regelen duurzame warmtepompen.

Gezond wonen voor iedereen
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan het ontwikkelen van gezonde leefgebieden voor iedereen. Mogelijkheden tot sport biedt de Groene Loper volop met haar hoge kwaliteit wandel- en fietspaden, ontspanning wordt geboden bij de diverse horecagelegenheden die op loopafstand bereikbaar zijn. Aan deelmobiliteit is ook gedacht. In Le Sud zal een mobiliteitshub worden gerealiseerd die je op wijkniveau voorziet in de gevraagde behoefte. Een elektrische deelauto, scooter of bakfiets kan hier gebruikt worden. Ook biodiversiteit is een belangrijk thema. Op de Groene Loper is een ‘Bijenlint’ en ‘Bijen Bed & Breakfast’ gerealiseerd dat inmiddels vele tientallen verschillende bijensoorten trekt. Met de beplanting, het opnemen van inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in het gebouw en verbindingen tussen gebieden wordt een gezonde leefomgeving gestimuleerd, zo ook in Le Sud.

Duurzaamheid
Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze appartementen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Het dak zal worden voorzien van sedum, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het terugbrengen van hittestress alsook klimaatadaptatie. Door de regenwaterbuffers onder het parkeerterrein achter het appartementengebouw stroomt het regenwater niet direct naar het riool, maar infiltreert langzaam de bodem in.

Nieuwe monumenten van de stad
Het nieuwe woongebied Le Sud aan de Groene Loper is gelegen tussen de wijken Scharn en Wyckerpoort. Aan dit zuidelijk deel van de Groene Loper in Maastricht ontstaan de nieuwe monumenten van de stad. Er komen verschillende appartementengebouwen en een woontoren die een groene wijk met energieneutrale herenhuizen omarmen. Le Sud, bestaat in totaal uit circa 370 woningen, de gehele gebiedsontwikkeling van de Groene Loper uit ruim 1.175 woningen, en wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development. Voor de uitwerking van Le Sud zijn vijf verschillende architecten betrokken onder supervisie van Edzo Bindels van West8 en Fred Humblé van Humblé Martens & Willems Architecten. Daardoor vormen de verschillende ontwerpen een harmonieus geheel en houden ze een eigen karakter. 

Start verkoop
De koopsommen van deze bijna energieneutrale (BENG) appartementen beginnen bij € 299.500,- tot € 529.500,-. Door de uitstekende energieprestatie komen de appartementen in aanmerking voor een aantrekkelijke duurzame hypotheekvorm. Inschrijven is mogelijk vanaf woensdag 8 september 12.00 uur via de website, de inschrijving sluit op maandag 20 september om 12:00 uur. De verkopend makelaars voor de Groene Loper zijn Boek en Offermans Makelaars uit Maastricht en Tijs & Cyril Makelaardij uit Meerssen.

 

 

 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken