Een project van

Start verkoop 38 appartementen noordelijk deel de Groene Loper


Maandag 26 juli start de digitale verkoop van fase 3b; een nieuw deelplan in het noordelijk deel van de Groene Loper in Maastricht. Het betreft 38 duurzame en compacte tweekamerappartementen en verschillende appartementen met twee slaapkamers. Deze appartementen zijn ontwikkeld door Ballast Nedam Development en worden gerealiseerd aan de Kolonel Millerstraat. 

De Groene Loper versnelt
Fase 3b in het noordelijk deel maakt onderdeel uit van de integrale gebiedsontwikkeling De Groene Loper in Maastricht met circa 1.175 woningen en appartementen. De gehele gebiedsontwikkeling krijgt in rap tempo vorm. Zo is de realisatie en oplevering van de eerste 300 woningen in volle gang, de eerste woningen en appartementen zijn inmiddels bewoond. In het zuidelijk deel, Le Sud genaamd, zijn onlangs de eerste appartementen in verkoop gegaan. 

Tijdloze architectuur
Het warme en in het oog springende appartementengebouw is ontworpen door Humblé Martens & Willems Architecten uit Maastricht. Het gebouw heeft vier verdiepingen, elke verdieping heeft een unieke kwaliteit, hoge plafonds, extra veel lichtinval, of spectaculaire uitzichten over de Groene Loper. Door de tijdloze en hoogwaardige architectuur oogt het gebouw statig, dit wordt versterkt door de grote ramen. De rode kleur bakstenen en ronde vormen zorgen ervoor dat het gebouw geborgenheid uitstraalt. 

Geschikt voor grote doelgroep
Met een woonoppervlakte van ca. 60 tot ca. 85 m2 worden meerdere doelgroepen bediend. Het grootste gedeelte van de appartementen heeft één slaapkamer en er zijn verschillende appartementen met twee slaapkamers. De mooie lichtinval en zeer ruimtelijk gevoel door de extra hoge plafonds op de begane grond zorgen voor een weldadig gevoel. De hoogteverschillen binnen de woningen geeft een speels effect. 

Duurzaam ontwerp
Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze appartementen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid en biodiversiteit. Een deel van het dak zal worden voorzien van sedum, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het terugbrengen van hittestress alsook klimaatadaptatie. Door de zeer goede energieprestatie en het duurzame ontwerp komen een deel van de appartementen in aanmerking voor een aantrekkelijke duurzame hypotheekvorm.

Het versterken van dwarsverbindingen
Deze 38 appartementen zijn onderdeel van de afspraken tussen Ballast Nedam Development, Laudy Bouw & Ontwikkeling en woningcorporatie Servatius met betrekking tot de versterking van de verbindingen tussen de Groene Loper en de aangrenzende buurt. 
René Lecluse, development manager bij Ballast Nedam Development: “Door ook nieuwe woningen en appartementen te ontwikkelen in zijstraten en aangrenzende straten worden de dwarsverbindingen versterkt en worden Wyckerpoort en Wittevrouwenveld meer met elkaar verbonden. Dit laat één van de uitgangspunten zien die aan de basis liggen van de vastgoedontwikkeling langs de Groene Loper.”

Start verkoop
De koopsommen van deze bijna energieneutrale appartementen variëren tussen € 312.500  en € 409.500.
Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 26 juli 12.00 uur via de website, de inschrijving sluit op dinsdag 3 augustus 12:00 uur. 
De verkopend makelaars voor de Groene Loper zijn Boek en Offermans Makelaars uit Maastricht en Tijs & Cyril Makelaardij uit Meerssen.

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken