Een project van

Bouw 7 woningen in noordelijk deel de Groene Loper gestart


Aan de Groene Loper in Maastricht is met het boren van de eerste palen het startsein gegeven voor de bouw van 7 koopwoningen die onderdeel uitmaken van een van de eerste fasen van deze omvangrijke gebiedsontwikkeling. Deze woningen, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, worden gebouwd aan de President Rooseveltlaan. De bouw wordt door Laudy Bouw & Ontwikkeling uitgevoerd. Over ongeveer een jaar kunnen de gelukkige kopers hun nieuwe huis betrekken.

Fraai noordelijk deel
De Groene Loper krijgt steeds meer vorm en werd bekroond met de European Sustainable Residential Award van 2020/2021. Er zijn op dit moment bijna 300 duurzame woningen en appartementen in aanbouw waarvan de eerste gelukkige bewoners hun sleutel inmiddels hebben ontvangen. De laatste nieuwbouwwoningen van dit fraaie noordelijk deel komen in fase 1c. Deze stadswoningen en herenhuizen worden gebouwd tussen het toekomstige pleintje voor de voormalige Jongensschool en de reeds in aanbouw zijnde appartementen ‘Lourdesplein’ op de hoek van de President Rooseveltlaan en Voltastraat. De locatie, dicht bij station Maastricht, bij verschillende faciliteiten en centraal op de Groene Loper, maken deze plek speciaal.

Gewilde woningen
De drie stadswoningen en vier herenhuizen, zijn gebaseerd op de meest gewilde woningen van het noordelijke deel van de Groene Loper. Het ontwerp van de woningen is verzorgd door de architectenbureau’s Hilberink Bosch en DAT Architecten. De keuze om het ontwerp door twee architecten uit te laten werken draagt bij aan het organische karakter van de woningen aan dit deel van de Groene Loper. Ondanks dat het project in één uitvoeringsperiode wordt gerealiseerd heeft iedere woning een uniek ontwerp en identiteit.  De woningen hebben een gebruiksoppervlak in de range van 130 – 170 m², zijn energieneutraal door onder andere zonnepanelen op de daken en hebben comfortabele vloerverwarming. De zeven woningen waren in een mum van tijd uitverkocht.  

Bruisend nieuw stadsdeel
De ruim twee kilometer lange gebiedsontwikkeling de Groene Loper in Maastricht loopt over het tracé van de nieuwe A2-tunnel en is van alle kanten goed bereikbaar. De ruim 1.175 duurzame woningen en appartementen met tijdloos ontwerp worden ontwikkeld door Ballast Nedam Development en leveren een bijdrage aan het fraaie woonpalet van de stad. René Lecluse, development manager bij Ballast Nedam Development: “De Groene Loper vormt een tijdloos en duurzaam nieuw stadsdeel voor Maastricht, die oost en west Maastricht verbindt. Nu de eerste woningen en appartementen bewoond zijn, wordt het beoogde eindresultaat zichtbaar. Deze indrukwekkende gebiedsontwikkeling creëert een bruisend nieuw stadsdeel voor Maastricht, de stad is weer één.”


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken