Een project van

Appartementen Le Sud Groene Loper in verkoop


Het is bijna zover! Aanstaande woensdag, 30 juni, gaan de eerste 34 appartementen van Le Sud online in verkoop. Ballast Nedam Development is zeer verheugd dat na het succesvolle noordelijk deel van de Groene Loper nu ook het zuidelijk deel, Le Sud genaamd, van start gaat. Het appartementengebouw dat als eerste in verkoop gaat heet Jolie en bestaat uit negen maisonnettes, 21 appartementen en vier penthouses. Het betreft tijdloze en tegelijkertijd zeer duurzame appartementen die klaar zijn voor de toekomst. De allure en kwaliteit die Le Sud uitstraalt gecombineerd met het flaneren op de Groene Loper maakt Jolie tot een ultieme locatie om te wonen.

Architectuur
Jolie is van de hand van Artesk Van Royen Architecten uit Maastricht. Het is een gebouw met goed doordachte woningplattegronden en een warme uitstraling. Aan de kant van de Kennedysingel krijgt de gevel mooie strakke lijnen, de gevel tegenover de laagbouw krijgt een rijke detaillering. Dit deel wordt een autoluw gebied. Er komen verschillende maisonnettes in Jolie, appartementen aan beide zijden van het gebouw en een aantal ruime appartementen die zich van de ene naar de andere gevel uitstrekken. Daarnaast zijn er unieke hoekappartementen en luxe penthouses waarbij één van de penthouses gelegen op de vierde verdieping drie balkons heeft, aan alle zijden van het gebouw. 
Door de diversiteit aan plattegronden krijgt jouw fraaie appartement in Jolie iets individueels, iets eigens. De oppervlaktes variëren van 70 m2 tot maar liefst 173 m2. De appartementen krijgen badkamers met Villeroy & Boch sanitair en duurzame Grohe kranen, Bruynzeel Keukens biedt per appartementtype een projectaanbieding voor een keuken aan en alle appartementen hebben comfortabele vloerverwarming.

Architect Teske van Royen: “Wij vertrekken vanuit de opvatting dat we ons vakmanschap maximaal inzetten op het ontwikkelen van onderscheidende plattegronden en fijnzinnige detaillering van gebouwen. Het is voor ons minder belangrijk dat onze ontwerpen meteen opvallen en in het oog springen. Wij ontwerpen graag gebouwen waarvan mensen zeggen: goh, wat is dat subtiel en zorgvuldig ontworpen, het is net alsof het er al jaren staat.”

Start verkoop
De koopsommen van deze bijna energieneutrale appartementen beginnen bij € 334.500,- tot € 749.500,-. Inschrijven is mogelijk vanaf woensdag 30 juni 12.00 uur via de website www.wonenaandegroeneloper.nl, de inschrijving sluit op maandag 12 juli 12:00 uur. De verkopend makelaars voor de Groene Loper zijn Boek en Offermans Makelaars uit Maastricht en Tijs & Cyril Makelaardij uit Meerssen.

Gezond wonen voor iedereen
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan het ontwikkelen van gezonde leefgebieden voor iedereen.
Mogelijkheden tot sport biedt de Groene Loper volop met haar hoge kwaliteit wandel- en fietspaden, ontspanning wordt geboden bij de diverse horecagelegenheden die op loopafstand bereikbaar zijn.
Aan deelmobiliteit is ook gedacht. In Le Sud zal een mobiliteitshub worden gerealiseerd die je op wijkniveau voorziet in de gevraagde behoefte. Een elektrische deelauto, scooter of bakfiets kan hier voorzien worden.
Biodiversiteit is een belangrijk thema. Op de Groene Loper is een ‘Bijenlint’ en ‘Bijen Bed & Breakfast’ gerealiseerd dat inmiddels vele tientallen verschillende bijensoorten trekt. Met de beplanting, het opnemen van inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in het gebouw en verbindingen tussen gebieden wordt een gezonde leefomgeving gestimuleerd, zo ook in Le Sud.

René Lecluse, Development Manager Ballast Nedam Development: “Wonen aan de Groene Loper past bij een gezonde, stadse levensstijl. Hier wordt ontmoet, geflaneerd, gewandeld en gesport. De appartementen van Jolie kennen de begeerlijke en tijdloze architectuur van Le Sud. Architectuur waar je van gaat stralen, een omgeving die voelt als een warm bad en voldoet aan de hoogste eisen van duurzaamheid, een echt thuis of een harmonieuze plek om te verblijven. De 'place to be' wordt meer en meer de 'place to love'.”

Nieuwe monumenten van de stad
Het nieuwe woongebied Le Sud aan de Groene Loper is gelegen tussen de wijken Scharn en Wyckerpoort.  Aan dit zuidelijk deel van de Groene Loper in Maastricht ontstaan de nieuwe monumenten van de stad. Er komen verschillende appartementengebouwen en een woontoren die een groene wijk met energieneutrale herenhuizen omarmen. Le Sud, bestaat in totaal uit circa 370 woningen, de gehele gebiedsontwikkeling van de Groene Loper uit ruim 1.175 woningen, en wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development. Voor de uitwerking zijn vijf verschillende architecten betrokken onder supervisie van Edzo Bindels van West8 en Fred Humblé van Humblé Martens & Willems Architecten. Daardoor vormen de verschillende ontwerpen een harmonieus geheel en houden ze een eigen karakter.

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken