Een project van

Oplevering 16 energieneutrale huurappartementen Parklaan West


Aan de President Rooseveltlaan aan de Groene Loper Maastricht heeft Ballast Nedam Development 16 energieneutrale appartementen aan Ruijters Vastgoed opgeleverd. Het appartementengebouw Parklaan West maakt deel uit van de eerste fase van de Groene Loper. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Met de oplevering van deze 16 appartementen groeit het aantal nieuwe bewoners aan de Groene Loper.

Gevarieerd straatbeeld
Voor het ontwerp van dit appartementengebouw heeft Ballast Nedam Development gewerkt met DAT Architecten uit Tilburg, onder supervisie van West8 en Humblé, Martens & Willems Architecten. De combinatie van de uitwerking door diverse architecten en de diversiteit in koopwoningen en - appartementen resulteert in een indrukwekkend, gevarieerd straatbeeld dat nu al goed zichtbaar is. De eerste woningen en appartementen aan de Groene Loper zijn namelijk al bewoond. De oplevering van de volgende fases, volgend op de oplevering van Parklaan West, volgen elkaar de komende maanden snel op.

Parklaan West 
Het appartementengebouw bestaat uit 16 appartementen met een grootte van circa 60 en 76 m2. Alle appartementen hebben één of twee balkons/terrassen, een berging in het souterrain en prachtig uitzicht over de brede President Rooseveltlaan. Aan de achterzijde van het gebouw is een overdekte parkeerplaats met zonnepanelen erop, met twaalf parkeerplaatsen en vier ruime garages waardoor je altijd een parkeerplek voor je auto hebt. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar via de website van ruijtersmakelaar.nl

Biodiversiteit in de stad
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Zo is het appartementengebouw energieneutraal met een EPC=0 en wordt de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Er zijn inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in het gebouw opgenomen en in de wijk is, in samenspraak met CNME Maastricht, een bijenlint aangelegd dat momenteel maar liefst 65 verschillen bijensoorten aantrekt. In samenwerking met Vogelbescherming Nederland geven we alle nieuwe bewoners van Parklaan West  onder andere een raamvoederhuis, voer en informatie over hoe ze hun balkon aantrekkelijk kunnen maken voor vogels. Zo komen er straks nog meer ‘bewoners’ naar de Groene Loper.
Samen met de groene inrichting van de kavels, het behoud van volwassen groen op de parkeerhoven achter de woningen en de 2.000 bomen op de Groene Loper zelf, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken