Een project van

Nieuwe fysiopraktijk aan de Groene Loper: โ€˜Dit gebied straalt vitaliteit uitโ€™


De eerste nieuwe commerciële ruimte aan de Groene Loper heeft een bestemming. Het is er nu nog leeg en de geluiden klinken hol, maar fysiotherapeut Nol Rosier steekt trots de sleutel in de deur van zijn aanstaande praktijk aan de President Rooseveltlaan 170. “Deze ruimte is perfect voor de visie die ik heb op fysiotherapie, bewegen, gezondheid en vitaliteit.”

Bereikbaarheid
Je oude locatie ligt niet ver verwijderd van de nieuwe. Waarom wilde je verhuizen van de Scharnerweg naar de President Rooseveltlaan? “De bereikbaarheid is hier beter en ik was op zoek naar meer ruimte”, vertelt Nol. “De Groene Loper is inmiddels een algemeen begrip in Maastricht. Dat helpt in de communicatie over de praktijk. Tevens maak ik veel gebruik van de Groene Loper om bijvoorbeeld looptraining te geven. Dat is ideaal, ik hoef straks de straat maar over te steken.”  

Vitaliteit
“Het liefst wil ik patiënten een totaalpakket aanbieden met verschillende specialisten. Van fysiotherapie tot revalidatie en met een grote oefenruimte. Daar was de oude praktijk echter te klein voor. En dus ging ik op zoek naar een nieuwe plek. Ik kende dit nieuwbouwproject al en was er meteen verliefd op. Het is een mooi gebouw en de omgeving heeft enorm veel potentie. Het straalt vitaliteit uit.” Redenen genoeg dus. “Absoluut, maar door corona heb ik natuurlijk de deuren voor een tijdje moeten sluiten. Gelukkig trok het daarna geleidelijk weer aan en kreeg ik uiteindelijk de financiering rond.” Toen Nol de sleutels kreeg, was dat wel een glas bubbels waard. 

e-Gym
“Het voordeel van nieuwbouw is dat je het helemaal kunt inrichten zoals jij dat wil.” Hij wijst aan waar de wanden komen, zodat er meerdere behandelkamers ontstaan. “Daar vooraan komen dan de wachtkamers en bij de ingang de balie. Achterin wil ik een fitnessruimte maken.” Stel nu geen enorme zaal met 20 bodybuilders voor. Nol creëert een ruimte voor maximaal 8 personen waar je op e-Gym-apparaten zelfstandig aan de slag kunt. “Op een armband staat digitaal je schema en zodra je die bij het apparaat houdt, krijg je de juiste training”, legt hij enthousiast uit. “Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je al bij twee keer per week trainen progressie ziet.” 

Nieuwe buren
Er zijn al enkele nieuwe buren even langs gekomen om zich voor te stellen. Ze zijn blij met de komst van Nol. “Ik heb ook nieuwe bewoners gesproken die hadden gehoopt op een horecagelegenheid, maar ik kan me voorstellen dat als je hier vlak boven woont, je liever een fysio hebt”, lacht hij. Naar buiten kijkend vraagt hij zich hardop af wie er tegenover hem komt wonen. Nu wordt daar nog flink gebouwd. Nol moet de komende vijf maanden zelf eveneens aan de bak. “Er komt veel bij kijken en het is passen en meten met de planning. Daarnaast gaat het werk in de andere twee praktijken gewoon door.”

Toekomst
In de toekomst hoopt Nol zijn team uit te breiden met verschillende specialisten binnen de fysiotherapie. En een ergotherapeut, een diëtist en eventueel een personal trainer. “Hoe dat precies vorm gaat krijgen, weet ik nog niet.” Hij ziet het pand ook als een investering. “De komende 20, 30 jaar blijf ik hier wel zitten. Door alle ontwikkelingen in dit nieuw stuk Maastricht zie ik de toekomst erg positief. Meer bewoners, meer levendigheid.” Na de zomer hopen Nol en zijn team de deuren te kunnen openen. 

 

 

 

 

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken