Een project van

Bouw van 21 huurwoningen aan de Groene Loper gestart


In het noordelijk deel van de Groene Loper in Maastricht is de bouw van een nieuw deelplan van start gegaan. Het betreft fase 3a bestaande uit 21 vrije sector huurwoningen die verkocht zijn aan Ruijters Vastgoed. Deze woningen, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, worden gebouwd aan Kolonel Millerstraat en de Generaal Eisenhowerstraat. Laudy Bouw & Ontwikkeling is gestart met het boren van de funderingspalen en gaf daarmee het startsein aan de bouwactiviteiten voor deze fase. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners voor het eind van 2021 hun nieuwe huis betrekken.

De Groene Loper
Fase 3a maakt deel uit van de integrale gebiedsontwikkeling De Groene Loper in Maastricht met ruim 1.100 woningen en appartementen. Ruijters Vastgoed kocht voor de aankoop van deze 21 woningen, eerder 16 appartementen in fase 1 van de Groene Loper. Ruijters Vastgoed zet hiermee in op groei en uitbreiding.
De gehele gebiedsontwikkeling krijgt steeds meer vorm. De realisatie van 314 woningen, herenhuizen en appartementen aan de Groene Loper is reeds in aanbouw en nu al een groot succes te noemen.  Dit krijgt nu een vervolg met de start van de bouw van de 21 woningen van fase 3a waarmee de Groene Loper steeds meer vorm krijgt.

21 energieneutrale woningen
Fase 3a wordt gebouwd aan de rand van het plangebied, er komen 12 woningen aan de Generaal Eisenhowerstraat en 9 woningen aan de Kolonel Millerstraat. De uitwerking en het ontwerp van deze woningen is gemaakt door Humblé Martens & Willems Architecten uit Maastricht. De woningen worden gebouwd volgens het PuurThuys-woonconcept. Dit woonconcept is gebaseerd op prefab bouw, waardoor de woningen sneller en beter gebouwd kunnen worden. Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze woningen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden de 21 woningen energieneutraal (EPC 0).

Het versterken van dwarsverbindingen
Deze 21 woningen zijn onderdeel van de afspraken tussen Ballast Nedam Development, Laudy Bouw & Ontwikkeling en woningcorporatie Servatius met betrekking tot de versterking van de verbindingen tussen de Groene Loper en het achterliggende gebied. René Lecluse, development manager bij Ballast Nedam Development: “Door ook nieuwe woningen te ontwikkelen in zijstraten en aangrenzende straten worden de dwarsverbindingen versterkt en worden Wyckerpoort en Wittevrouwenveld meer met elkaar verbonden. Dit laat één van de uitgangspunten zien die aan de basis liggen van de vastgoedontwikkeling langs de Groene Loper.”

Realisatie en verhuur
De verwachting is dat voor het eind van 2021 de eerste bewoners hun nieuwe huurwoning kunnen betrekken. Ruijters Woningmakelaars zal de verhuur van de woningen gaan verzorgen. Momenteel is het nog niet mogelijk in te schrijven voor deze vrije sector huurwoningen.
 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken