Een project van

Wonen in een duurzaam droomappartment aan de Groene Loper


“Voor ons is dit appartement als een droom die uitkomt”, zegt Olga Hope (26) enthousiast. Samen met haar vriend Rok Hržič (31) heeft ze een appartement aan de Groene Loper gekocht. “Vooral de duurzame elementen en de ruime indeling spraken ons aan.” In december 2020 ging de eerste schop in de grond, in de zomer van 2022 kunnen ze gaan verhuizen.

Thuis
Het stel woont momenteel nog aan het Oranjeplein. Hij komt uit Slovenië en verhuisde 5 jaar geleden naar Maastricht voor zijn studie. Zij is half-Nederlands, half-Schots en groeide op in Brussel. In 2012 ging ze in Maastricht studeren. “Ik weet nog dat ze hier begonnen met de ondertunneling van de A2. Mijn moeder en ik raakten zelfs een keer verdwaald op de tijdelijke N2 toen we vanuit België kwamen. Het is nu zoveel beter geworden.” Daarom kozen ze drie jaar geleden voor een huurwoning aan de Groene Loper. Rok: “Maastricht voelt inmiddels als thuis. De stad, met z’n historische gebouwen en de Maas, herinnert me aan de plaats waar ik vroeger woonde. En vanuit hier ben je zo in het centrum.”

Geluk
Dromen van een koopwoning deden ze al een tijdje, maar daar bleef het bij. “We dachten dat het voor ons lastig zou zijn om een hypotheek te krijgen”, vertelt Olga. Als ze allebei een vast contract krijgt – zij bij Medtronic, hij bij de Universiteit – wagen ze zich op de woningmarkt. “We wilden graag in deze buurt blijven wonen. Het is er mooi en dichtbij ons werk.” Ze bezichtigen enkele huizen, maar zien op tegen de renovaties en het overbieden. Dan komen ze toevallig online de appartementen van fase 2C aan de Groene Loper tegen. “We dachten: waarom niet? Drie dagen nadat we ons hadden opgegeven voor de wachtlijst werden we gebeld dat we de woning konden kopen. Wat een geluk!”

“Straks kan ik koken met uitzicht op de Groene Loper”
In fase 2C worden meerdere type appartementen gebouwd. “We hebben bewust voor type A gekozen”, legt Olga uit. “Alle appartementen zijn duurzaam, gasloos en met zonnepanelen. Dat is een enorm voordeel. Bij de oude woningen die wij hebben bezichtigd was het zelf gasloos maken voor ons financieel niet te doen. Dus dit was echt een kans, een droom die uitkwam.” Rok vult aan: “Daarbij paste dit appartement binnen ons budget en vinden we de indeling geweldig. We hebben een groot leefgedeelte met een prachtige glazen wand waardoor je veel lichtinval hebt. En de open keuken, dat vind ik heel fijn. Als ik nu sta te koken, heb ik geen contact met de mensen in de woonkamer. Straks sta ik achter het aanrecht en kan ik gezellig met onze gasten praten. Daarbij hebben we tegelijkertijd een mooi uitzicht op de Groene Loper en de Lourdeskerk.”

De Groene Loper als outdoor gym
De dagen tot aan de verhuizing vult het koppel met fantaseren over de inrichting. Rok: “Vandaag hebben we een afspraak over de keuken. Die kunnen we helemaal op maat en naar onze wens laten ontwerpen. Dat maakt het lange wachten de moeite waard.” Het meest verheugen ze zich nog op het inrichten straks. “We hebben al wat ideeën over de stijl”, vertelt Olga. “We houden allebei erg van de Japandi-trend, een combinatie van Japans en Scandinavisch. Dat is kalm, met neutrale tinten en natuurlijke materialen. Dat past perfect bij het vele lichtinval.” En natuurlijk gaan ze volop gebruik maken van de Groene Loper die vlak onder hun balkon ligt. “Afgelopen zomer was dit onze outdoor gym, dat blijven we doen. En we wandelen vaak in onze lunchpauze richting de Geusselt en het vijvertje.” Voor een kopje koffie zullen ze geregeld te vinden zijn op een van de terrasjes aan de Groene Loper. “Er hangt een gezellige sfeer. Fijn dat je daar niet altijd het centrum voor in hoeft.”


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken