Een project van

Bouw gestart van maar liefst 111 appartementen en 10 herenhuizen voor brede doelgroep


De bouw van het omvangrijke noordelijk deel van de Groene Loper Maastricht is gestart. Deze fase bestaat uit 10 herenhuizen in het koopsegment , 32 koopappartementen, 38 midden huur appartementen en 41 sociale huurappartementen. Door deze mix van woningen voor diverse doelgroepen gelijktijdig te ontwikkelen en te bouwen, ontstaat er vanaf het begin een warme en inclusieve gemeenschap.  Deze woningen, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, worden gebouwd aan President Rooseveltlaan en de Kolonel Millerstraat. Laudy Bouw & Ontwikkeling is gestart met het boren van de funderingspalen en gaf daarmee het startsein aan de bouwactiviteiten voor deze fase. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners medio 2022 hun nieuwe huis betrekken.

De Groene Loper
Op de Groene Loper aan de President Rooseveltlaan in Maastricht realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren meer dan 1.000 woningen en appartementen. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Het project bestaat uit verschillende deelprojecten in meerdere fasen. De realisatie van 193 woningen, herenhuizen en appartementen aan de Groene Loper is reeds in aanbouw en nu al een groot succes te noemen.  Dit krijgt nu een vervolg met de start van de bouw van 10 herenhuizen en 111 appartementen in fase 2c waarmee de Groene Loper steeds meer vorm krijgt.

Diverse doelgroepen
Fase 2C biedt een grote variatie aan woningen en binnen verschillende segmenten is dit een toevoeging aan de Maastrichtse woningmarkt. Herenhuizen met een ruime tuin maar ook koopappartementen waaronder penthouses met ruime dakterrassen. René Lecluse, Development Manager bij Ballast Nedam Development geeft aan: “Aan de vraag naar midden huur en sociale huur is bij deze fase extra aandacht besteed. Hiermee bedienen we diverse doelgroepen en maken we wonen aan de Groene Loper mogelijk voor iedereen. Samen met de geweldige initiatieven die plaatsvinden op de Groene Loper is het echt een plek van verbinding. Daar zijn we, samen met onze partners in de gebiedsontwikkeling, erg trost op”.

Stedenbouw en architectuur
Voor de uitwerking van deze woningen en appartementen heeft Ballast Nedam Development gewerkt met Hilberink Bosch Architecten, DAT Architecten en Mathieu Bruls Architecten onder supervisie van West8 Urban Design & Landscape Architecture en Humblé, Martens & Willems Architecten. Dit samenspel heeft geresulteerd in een indrukwekkend en gevarieerd straatbeeld. Het is een moderne vertaling van de architectuur die de stad Maastricht kenmerkt, met daarbij een zeer hoge duurzaamheidsambitie die deze nieuwe woningen en appartementen klaar maken voor de toekomst. Het goed doordachte ontwerp van het straatbeeld zal naarmate de bouw van fase 2c vordert, steeds beter zichtbaar zijn.

Duurzaam , energieneutraal én biodivers
De herenhuizen en appartementen die gebouwd worden zijn klaar voor de toekomst en kennen lagere woonlasten. Doordat de herenhuizen en de koopappartementen energieneutraal zijn komen ze in aanmerking voor een speciale groenfinanciering die voordelige maandlasten oplevert. Het gebruik van onder andere zonnepanelen en warmtepompen maken dit mogelijk. Daarbij zijn de woningen en appartementen natuurlijk ook gasloos. De impuls voor biodiversiteit in de stad, die kenmerkend is voor de Groene Loper, wordt doorgetrokken. Zo worden, samen met Vogelbescherming Nederland, bijvoorbeeld nestkasten verwerkt in de gevels om de biodiversiteit letterlijk in huis te halen.

Verkoop en verhuur
Ballast Nedam Development is gestart met de verkoop van de 32 appartementen en 10 herenhuizen in fase 2c. De verkoop is in handen van Boek & Offermans Makelaars en Tijs en Cyril Makelaardij. Interesse kenbaar maken voor de 38 huurappartementen kan gemakkelijk en snel door een gratis account aan te maken bij Wonen Limburg Accent: www.wonenlimburgaccent.nl. Momenteel is het nog niet mogelijk in te schrijven voor de 41 huurappartementen van Servatius.

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken