Een project van

De bouw aan de Groene Loper gaat voorspoedig: bouwvergunning deelplan 3a verleend


De bouw van de 21 woningen van fase 3a aan de Groene Loper in Maastricht komt dichterbij. In navolging van twee eerdere deelplannen is vorige week namelijk ook de bouwvergunning voor deze woningen afgegeven.  Fase 3a bestaat uit 21 vrije sector huurwoningen die aan de Kolonel Millerstraat en de Generaal Eisenhowerstraat gerealiseerd gaan worden.

Vergunning verleend
De bouwvergunning voor deze fase aan de Groene Loper is op 10 november door de gemeente Maastricht verleend. Als vervolgens binnen de gestelde termijn van 6 weken geen bezwaren binnen komen is de vergunning onherroepelijk. De oplevering van deze woningen is geprognotiseerd voor 2021. In datzelfde jaar krijgen de nieuwe bewoners de sleutel.

Het versterken van dwarsverbindingen
De ontwikkeling van deze 21 woningen is een onderdeel van de afspraken tussen Ballast Nedam Development, Laudy Bouw & Ontwikkeling en woningcorporatie Servatius met betrekking tot de versterking van de verbindingen tussen de Groene Loper en het achterliggende gebied. Deze nieuwe woningen komen te liggen aan de Kolonel Millerstraat en de Generaal Eisenhowerstraat. Dit is aan de noordkant van de Groene Loper en aan de rand van het plangebied. Door ook nieuwe woningen te ontwikkelen in zijstraten en aangrenzende straten worden de dwarsverbindingen versterkt en worden Wyckerpoort en Wittevrouwenveld meer met elkaar verbonden. Dit laat één van de uitgangspunten zien die aan de basis liggen van de vastgoedontwikkeling langs de Groene Loper.

Energieneutrale woningen
Er komen 12 woningen aan de Generaal Eisenhowerstraat en 9 woningen aan de Kolonel Millerstraat. De uitwerking en het ontwerp van deze woningen is gemaakt door Humblé Martens & Willems Architecten uit Maastricht. Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze woningen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden de 21 woningen energieneutraal (EPC 0). Alle woningen hebben 3 slaapkamers, een zolder en een tuin. Aan de achterkant komt een afgesloten parkeerhof met parkeergelegenheid voor de nieuwe bewoners.
 
 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken