Een project van

Bouw fase 2c komt dichterbij


Vorige week is de bouwvergunning voor de bouw van fase 2C aan de Groene Loper in Maastricht afgegeven. Daarmee komt de bouw van deze herenhuizen en appartementen weer een stap dichterbij. Fase 2c bestaat uit in totaal 10 herenhuizen in het koopsegment, 32 koopappartementen, 38 huurappartementen en 41 sociale huurappartementen die aan de President Rooseveltlaan en Kolonel Millerstraat gerealiseerd gaan worden.

Vergunning verleend 
De bouwvergunning voor deze fase aan de Groene Loper is op 22 oktober door de gemeente Maastricht verleend. Als vervolgens binnen de gestelde termijn van 6 weken geen bezwaren binnen komen is de vergunning onherroepelijk. Naar verwachting start de bouw in december 2020 en deze duurt ongeveer 1,5 jaar. 

Duurzame toepassingen
Voor de uitwerking en het ontwerp van deze woningen en appartementen heeft Ballast Nedam Development samengewerkt met Hilberink Bosch Architecten, DAT Architecten en Mathieu Bruls Architecten onder supervisie van West8 Urban Design & Landscape Architecture en Humblé, Martens & Willems Architecten, wat geresulteerd heeft in een indrukwekkend, gevarieerd straatbeeld. De ruime woningen en appartementen zijn ieder ontworpen met oog voor detail in de gevels en worden gebouwd met uiterst kwalitatieve bouwmaterialen. Daarbij is duurzaamheid een vanzelfsprekendheid aan de Groene Loper. Zo zijn met de toepassingen van warmtepompen en zonnepanelen de woningen energieneutraal en alle appartementen (bijna) energieneutraal.

De Groene Loper als plek voor iedereen
Fase 2C biedt een grote variatie aan woningen en binnen verschillende segmenten is dit een toevoeging aan de Maastrichtse woningmarkt. Herenhuizen met een ruime tuin maar ook koopappartementen waaronder penthouses met ruime dakterrassen. Aan de vraag naar midden huur wordt ook gedacht met de bouw van de 38 appartementen in verschillende groottes van ca. 60 m² tot 74 m². De 41 huurappartementen zijn voor de sociale huur bestemd, deze worden circa 60 m² groot. Door de grote variatie in woningtypes wordt in deze fase aan de Groene Loper ruimte gecreëerd voor een diverse groep bewoners in verschillende leeftijdscategorieën en inspelend op diverse gezinssamenstellingen. Zo wordt de ambitie van een inclusieve Groene Loper steeds duidelijker zichtbaar.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken