Een project van

Extra impuls huurwoningen aan Groene Loper in Maastricht


De markt van huurwoningen in Maastricht krijg extra lucht. Ballast Nedam Development verkoopt 38 huurappartementen in het middenhuursegment aan de Groene Loper in Maastricht aan Wonen Limburg Accent. Weer een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van de Groene Loper en een geweldige toevoeging van huurwoningen voor de toekomstige generaties. De huurwoningen zijn namelijk voorzien van de laatste duurzaamheidsmaatregelen en energieneutraal.

Appartementen in het middenhuursegment
Naast de koopwoningen en (sociale) huurappartementen die al aan de Groene Loper worden gerealiseerd, wordt met de verkoop aan Wonen Limburg Accent de doelgroep van de zogenaamde middenhuur verder bediend. Er is een grote vraag naar woonruimte in het middensegment (huur €750,- tot €1.000,-).  Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: “We zijn verheugd dat we deze transactie hebben kunnen doen. Met de aankoop voegen wij kwalitatief hoogwaardige appartementen in het middenhuursegment toe aan onze woningportefeuille. We vinden het namelijk belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, en ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom is indertijd Wonen Limburg Accent opgericht als volle dochter van Wonen Limburg: een commerciële verhuurder met het hart van een woningcorporatie.”

Gezonde duurzame omgeving
Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development: “Als bedrijf zijn wij ervan overtuigd dat een duurzame groei van steden veel meer omvat dan simpelweg huizen bouwen. Wij ontwikkelen de leefgebieden van de toekomst, een inclusieve samenleving waar mensen met elkaar kunnen leven in een gezonde en duurzame omgeving.” Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg vult aan: “Door bewust in te zetten op een mix van sociale huur- en middensegmentwoningen, werken we ook aan gevarieerde, leefbare wijken. De toevoeging van deze woningen draagt mooi bij aan de variatie in dit gebied. We zijn dan ook enthousiast over deze samenwerking met Ballast Nedam Development.”

De Groene Loper Maastricht
René Lecluse, Development Manager “Wij zien elke dag de positieve impact groeien voor de bewoners van de Groene Loper en de omringende buurten en wijken. Het mooiste vind ik dat we nu een vliegwieleffect van deze positieve impact zien ontstaan. De Groene Loper is nu echt hét nieuwbouwproject van het Zuiden dat wordt gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst.”

Duurzaamheid in elk facet van de ontwikkeling
Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze appartementen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden deze appartementen energieneutraal. Ballast Nedam Development let daarnaast ook  op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van het gebouw en de directe omgeving. Er worden nestkasten geplaatst en het regenwater van daken en bestrating wordt via buffers geïnfiltreerd in de bodem. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast en hittestress vermeden bij extreme droogte.

Huren aan de Groene Loper
Met de verkoop aan Wonen Limburg Accent wordt het huuraanbod aan de Groene Loper verder uitgebreid en gedifferentieerd. Er komen 32 appartementen van circa 60 m2 groot en zes appartementen van circa 74 m2 groot.  De appartementen bevinden zich aan de Kolonel Millerstraat en maken deel uit van fase 2c aan de Groene Loper. Naar verwachting start de bouw van fase 2c gelegen aan de Kolonel Millerstraat en de Pres. Rooseveltlaan nog dit jaar. Naast de 38 huurappartementen bestaat deze fase uit 32 koopappartementen, 10 herenhuizen en 41 sociale huurappartementen.

Architectuur
De plannen aan de Groene Loper worden ontworpen door een diverse groep van architecten onder supervisie van West8 en Humblé-Martens-Willems. De nieuwbouwappartementen voor Wonen Limburg Accent zijn een ontwerp van HilberinkBosch Architecten uit Berlicum die in eerdere fasen al meerdere stadswoningen en een appartementengebouw voor haar rekening nam.

Verkoop en verhuur
Interesse kenbaar maken voor deze huurappartementen kan gemakkelijk en snel door een gratis account aan te maken bij Wonen Limburg Accent: www.wonenlimburgaccent.nl. Recent is Ballast Nedam Development gestart met de verkoop van 32 appartementen en 10 herenhuizen in fase 2c. De verkoop is in handen van Boek & Offermans Makelaars en Tijs en Cyril Makelaardij. Meer informatie over de verkoop: www.wonenaandegroeneloper.nl
 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken