Een project van

Bouwvergunning De Börgemeister afgegeven


De bouw van het appartementengebouw De Börgemeister aan de Groene Loper in Maastricht komt dichterbij. Deze week is namelijk de bouwvergunning afgegeven. Het gebouw is onlangs door Ballast Nedam Development verkocht aan Mulleners Vastgoed die er 34 vrije sector huur appartementen gaat verhuren. Met deze ontwikkeling wordt mede bijgedragen aan de ontwikkeling van woningen in het middenhuur segment in Maastricht.

Vergunning verleend 
De bouwvergunning voor de 34 appartementen aan de President Rooseveltlaan is 9 oktober door de gemeente Maastricht verleend. Als vervolgens binnen de gestelde termijn van 6 weken geen bezwaren binnen komen is de vergunning onherroepelijk. Naar verwachting start de bouw in december 2020 en deze duurt ongeveer 1,5 jaar.

Het wonen van de toekomst
De Groene Loper wordt gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst en dat komt ook terug bij De Börgemeister. Bij dit gebouw, ontworpen door Atelier Brink uit Rotterdam, worden warmtepompen en zonnepanelen toegepast. Hiermee wordt de Börgemeister bijna energie-neutraal. Ballast Nedam Development let daarnaast ook op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van het gebouw en de directe omgeving. Er worden tevens nestkasten geplaatst en het regenwater infiltreert van daken en bestrating, deze gaat via buffers de bodem in. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast en hittestress vermeden bij extreme droogte.

Diversiteit in grootte en architectuur
In De Börgemeister komen 20 hippe studio’s van circa 49m2 groot alsook 14 ruime appartementen van gemiddeld 78m2 groot. Het gebouw tekent zich door de tweedeling in een hoger gedeelte van 7 verdiepingen en een lager gedeelte van 4 verdiepingen. Deze twee delen verschillen in architectuur door onder andere de steenkeuze, materialisatie van de kozijnen en de indeling van de raampartijen. De ruime hoeveelheid lichtinval door de grote raampartijen maken de appartementen extra ruimtelijk. Momenteel is het nog niet mogelijk in te schrijven voor de huurappartementen in De Börgemeister.

De Börgemeister
De naam de Börgemeister komt voort uit de ligging van de achterkant van het gebouw aan het Burgemeestersplein. Het stedenbouwkundige aspect van de Groene Loper streeft ernaar om de verbinding van de huidige wijken Wyckerpoort en Wittevrouwenveld te versterken met de dwarsstraten van de Groene Loper. Doordat de ingang van de laagbouw aan de Schepen Roosenstraat ligt, wordt de Groene Loper als het ware de hoek om gebracht richting het Burgemeestersplein en daarmee Wittevrouwenveld in.
  


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken