Een project van

Partijen sluiten overeenkomst voor 41 sociale huurappartementen Groene Loper Maastricht


Met de plannen die zijn getekend worden 41 sociale huurappartementen en 21 energieneutrale vrije sectorwoningen gerealiseerd aan de Groene Loper. Een verdere investering om de wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort met elkaar te verbinden, zowel fysiek als maatschappelijk. De plannen zijn onderdeel van de gezonde gebiedsontwikkeling De Groene Loper in Maastricht met 1.145 woningen en appartementen.

Impuls voor inclusieve groei
Ballast Nedam Development, Woningcorporatie Servatius en Laudy Bouw & Ontwikkeling tekenen de koop- en aannemingsovereenkomst voor de realisatie van 41 sociale huurappartementen aan de Groene Loper. Ballast Nedam Development en Woningcorporatie Servatius hebben daarnaast getekend om aan de Kolonel Millerstraat 21 energieneutrale vrije sectorwoningen te realiseren.
 
De Groene Loper blijkt een geliefde plek om te wonen. Inmiddels zijn 159 stadswoningen, herenhuizen en appartementen in aanbouw. Naast de 41 sociale huurappartementen en 21 vrije sectorwoningen streeft Ballast Nedam Development er naar om dit jaar te starten met de realisatie van nog eens 114 stadswoningen en appartementen, bovenop de 159 die reeds in aanbouw zijn genomen aan de Groene Loper. Hiermee krijgt de uitgesproken ambitie voor een gezonde en inclusieve Groene Loper steeds meer vorm.

Samen met bewoners plannen ontwikkelen
In omringende wijken Wittevrouwenveld en Wyckerpoort is ook veel veranderd sinds de ontwikkeling van de Groene Loper. Servatius heeft in beide wijken veel geïnvesteerd in renovatie en verduurzaming. Dit zorgt voor woongenot en veiligheid en lagere energielasten voor de bewoners. Bij de nieuwbouwplannen voor de Tillystraat zijn de bewoners nauw betrokken en is samen met hen de keuze gemaakt voor patiowoningen en appartementen met een lift. Aan deze woningen, die tevens geschikt zijn als seniorenwoningen, is in de wijk veel behoefte.

De Groene Loper Maastricht
De Groene Loper is hét nieuwbouwproject van het Zuiden, gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst. De plannen aan de Groene Loper worden ontworpen door een diverse groep van architecten onder supervisie van West8 en Humblé Martens & Willems Architecten. Het nieuwbouwcomplex voor Servatius is een ontwerp van De Architectenwerkgroep uit Tilburg die in de eerdere fasen al het ontwerp voor 41 stadswoningen en herenhuizen alsmede één appartementengebouw voor haar rekening nam. De 21 vrije sector woningen zijn een ontwerp van Humblé Martens & Willems Architecten uit Maastricht.

Duurzaamheid in elk facet van de ontwikkeling
Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze woningen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden de 21 woningen energieneutraal (EPC 0). Ballast Nedam Development let daarnaast ook op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van het gebouw en de directe omgeving. Ballast Nedam Development plaatst nestkasten voor vogels en infiltreert het regenwater van daken en bestrating, dit regenwater gaat via buffers de bodem in. Elke woning krijgt ook een regenton. Zo wordt, naast het op peil houden van het grondwater, bij hevige regenval de riolering niet overbelast en hittestress in het gebied vermeden bij extreme droogte.

Verkoop en verhuur
Momenteel is het nog niet mogelijk in te schrijven voor de huurappartementen van Servatius of de vrije sector huurwoningen aan de Kolonel Millerstraat. Recent is Ballast Nedam Development gestart met de verkoop van 32 appartementen en 10 herenhuizen in fase 2c.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken