Een project van

Ballast Nedam Development verkoopt De Börgemeister in Maastricht aan Mulleners Vastgoed


Ballast Nedam Development heeft appartementengebouw De Börgemeister aan de Groene Loper in Maastricht verkocht aan Mulleners Vastgoed. De Börgemeister bestaat uit in totaal 34 vrije sector huurappartementen en is gelegen op de hoek van de President Rooseveltlaan en de Schepen Roosenstraat. De Börgemeister is onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling De Groene Loper in Maastricht met ruim 1.100 woningen en appartementen. Mulleners Vastgoed heeft een sterke binding met de regio en kocht eerder onder andere het naastgelegen blok 8 en de Gemeenteflat aan de Groene Loper.

Dat de Groene Loper een geliefde plek is om te wonen, is zichtbaar in de voortvarende verkoop en bouw van de verschillende deelfasen. Inmiddels zijn er 159 stadswoningen, herenhuizen en appartementen in aanbouw. Naast het plan De Börgemeister met 34 appartementen streeft Ballast Nedam Development er naar om nog dit jaar te starten met de realisatie van nog eens 121 stadswoningen, herenhuizen en appartementen. Hiermee krijgt de uitgesproken ambitie voor de Groene Loper steeds meer vorm.

De Groene Loper Maastricht
De Groene Loper is hét nieuwbouwproject van het Zuiden, gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst. De plannen aan de Groene Loper worden ontworpen door een diverse groep van architecten onder supervisie van West8 en Humblé-Martens-Willems. De Börgemeister is een ontwerp van Atelier Brink uit Rotterdam die in de eerdere fasen al het ontwerp voor 33 stadswoningen en herenhuizen voor haar rekening nam.

Huren aan de Groene Loper
Met de verkoop van De Börgemeister aan Mulleners Vastgoed wordt het huuraanbod aan de Groene Loper verder uitgebreid en gedifferentieerd. In De Börgemeister zijn 20 studio’s voorzien van circa 49m2 groot alsook 14 ruime appartementen van gemiddeld 78m2 groot.  

Duurzaamheid in elk facet van de ontwikkeling
Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze appartementen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee wordt De Börgemeister bijna energie-neutraal (EPC 0,26). Ballast Nedam Development let daarnaast ook op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van het gebouw en de directe omgeving. Ballast Nedam Development plaatst nestkasten en infiltreert het regenwater van daken en bestrating, deze gaat via buffers de bodem in. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast en hittestress vermeden bij extreme droogte.

Verkoop en verhuur
Momenteel is het nog niet mogelijk in te schrijven voor de huurappartementen in De Börgemeister. Aan de Groene Loper in fase 2a zijn nog enkele woningen te koop. Afgelopen week is Ballast Nedam Development gestart met de verkoop van 32 appartementen en 10 herenhuizen in fase 2c. De verkoop is in handen van Boek & Offermans Makelaars en Tijs en Cyril Makelaardij.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken