Een project van

Mijlpaal: appartementen en herenhuizen aan noordelijke entree Groene Loper Maastricht in verkoop


Vrijdag 17 juli wordt het digitale startsein gegeven voor de verkoop van 10 herenhuizen en 32 appartementen in het deelplan Laan van Bellevue aan de Groene Loper. Ballast Nedam Development is zeer verheugd met de voortgang van deze succesvolle gebiedsontwikkeling aan de Groene Loper in Maastricht: een van de meest gezonde wijken in de stad Maastricht. Deze fase (2c) vormt de entree van het noordelijke deel van de Groene Loper Maastricht.

Start verkoop
10 ruime herenhuizen en 32 luxe appartementen aan een rustige, groene laan, dát is fase 2c van deelplan Laan van Bellevue. De eerste vier woningen van deze fase worden gebouwd aan westzijde van de President Rooseveltlaan in het verlengde van fase 2a. De overige zes woningen zijn gelegen tegenover de Geusselt-heuvel met ruime achtertuin op zuid-west. Alle woningen worden verkocht met twee parkeerplaatsen op een afgesloten parkeerhof. Naast de drie slaapkamers op de eerste verdieping zijn er mogelijkheden om op de tweede verdieping extra slaap- of werkkamers te creëren. Het negen verdieping tellende appartementengebouw komt op de hoek van de President Rooseveltlaan – Kolonel Millerstraat en markeert de noordelijke entree tot de Groene Loper. Elk appartement wordt verkocht met minimaal één parkeerplaats. Vanuit het appartementengebouw is er een fenomenaal uitzicht over de stad en het omliggend Limburgs landschap.
De koopsommen variëren tussen € 296.000,- en € 619.000,-. Inschrijven is via de website mogelijk tot maandag 27 juli 12:00 uur. De verkopend makelaars voor de Groene Loper zijn Boek en Offermans Makelaars uit Maastricht en Tijs & Cyril Makelaardij uit Meerssen.
 
De Groene Loper
Op de Groene Loper aan de President Rooseveltlaan in Maastricht realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren meer dan 1.000 woningen en appartementen. Een indrukwekkend nieuwbouwproject waarmee een nieuw stadsdeel voor Maastricht wordt gecreëerd. Het project bestaat uit verschillende deelprojecten in meerdere fasen. De realisatie en verkoop van fase 1 en 2a van deelplan Laan van Bellevue aan de Groene Loper is reeds gestart en nu al een groot succes te noemen.
De afgelopen jaren is het project meegegroeid met de laatste maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Zo is er ruimte gemaakt voor woningen in het sociale segment om de woningnood het hoofd te bieden en zijn er state-of-the-art technieken ingepast in het plan op het gebied van duurzaamheid en een gezonde leefomgeving. De Groene Loper is hard op weg internationaal toonbeeld te worden van hedendaagse gezonde gebiedsontwikkeling.
“We zijn hartstikke trots op hoe wij samen met al onze partners in dit project hier werken aan de realisatie van DE nieuwe singel van Maastricht” vertelt development manager van Ballast Nedam Development René Lecluse.

Duurzaam in elk facet
Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit zowel binnens- als buitenshuis. Niet alleen is het concern ondertekenaar van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het is ook de eerste ontwikkelaar die gasloos ging bouwen zonder dat er een wettelijke verplichting was.

Zuivere binnenlucht
Zo kan bij deze fase voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor zuivere binnenlucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners.

Biodiversiteit
Om biodiversiteit te vergroten worden inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen opgenomen. Op de Groene loper is een ‘Bijenlint’ en ‘Bijen Bed & Breakfast’ gerealiseerd dat inmiddels vele tientallen verschillende bijensoorten trekt. Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen groen op de parkeerhoven achter de woningen en de 2.000 bomen op de Groene Loper zelf, draagt dit totaalpakket enorm bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

Klimaatadaptiviteit
Als gevolg van hittestress, droogte en extreme regenval wordt tegenwoordig heel anders omgegaan met afvoeren van water. Niet langer verdwijnt water uit het gebied maar het wordt juist in het gebied gehouden waardoor het gebied beter bestand is tegen de weersextremen. In de Groene Loper wordt al het regenwater dat valt op de daken, tuinen en parkeerhoven geheel gebufferd en geïnfiltreerd in de bodem.

Groenhypotheken
De herenhuizen (EPC?0) en appartementen (EPC?0,26) scoren zo goed op energiezuinigheid dat ze in aanmerking komen voor een speciale groenfinanciering die voordelige maandlasten oplevert. Dat is een hele prestatie en met name bij appartementen is het nog altijd uniek te noemen. Een woning aan de Groene Loper is daarmee klaar voor de toekomst.
 
Stedenbouw en architectuur
Voor de uitwerking van deze woningen en appartementen heeft Ballast Nedam Development gewerkt met Hilberink Bosch Architecten en Mathieu Bruls Architecten onder supervisie van West8 Urban Design & Landscape Architecture en Humblé, Martens & Willems Architecten, wat geresulteerd heeft in een indrukwekkend, gevarieerd straatbeeld aan de gehele Groene Loper. De ruime woningen en appartementen zijn ieder ontworpen met oog voor detail in de gevels en worden gebouwd met uiterst kwalitatieve bouwmaterialen. In totaal zijn er acht verschillende type appartementen waaronder twee penthouses en is er één woningtype met daarop drie varianten. Door de grote variatie in woningtypes ontstaat er een diverse groep bewoners in elke leeftijd en gezinssamenstelling.

 
 
 

Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken