Een project van

Verhalen vanuit de bouwkeet: bouwen aan de Groene Loper gaat door


De bouwwerkzaamheden aan de Groene Loper gaan door, terwijl de meeste mensen thuiswerken en de terrassen staan opgestapeld. Uitvoerder Michel Jansen van bouwbedrijf Laudy zit eventjes in de bouwkeet: “Ik ben trots dat ik aan dit bouwkundig hoogstandje mag meewerken.”

Voorproefjes en veel variaties
In Michels kantoor hangen overal bouwtekeningen. Buiten, bij de boksschool, staan zogenaamde proefmuuropstellingen. Om te zien hoe de verschillende gevels aan de Groene Loper er straks uit gaan zien, zijn voorbeelden gemetseld. Voorproefjes. “Er komen ruim 10 verschillende metselwerken, meerdere kleuren stenen en soorten voegsels. Dat is bijzonder. Het is echt iets anders dan tientallen dezelfde woningen bouwen. Je moet goed je gedachten erbij houden, helder communiceren. Soms is het flink puzzelen. Dat is echt een uitdaging.”

Planning
Vorig jaar hebben de mensen van Ballast Nedam de grond bouwrijp gemaakt. Daarna begon Laudy met fase 1: het bouwen van 113 huizen en appartementen. “Eerst worden de appartementen gebouwd. Die gaan de hoogte in, waarna we verder gaan met de woningen. Die worden casco geleverd.” Dat betekent dat er kant en klare delen worden geleverd, die we ter plaatse in elkaar zetten. “De fundering is gereed. De kopers hebben vooraf hun persoonlijke keuzes doorgeven aan Laudy. Willen ze een aanbouw, komt er een extra deur? Vanwege de coronacrisis is het bouwen er niet gemakkelijker op geworden, maar we zetten alles op alles om de voortgang van de bouw te garanderen. Uiteraard met inachtneming van de benodigde veiligheidsmaatregelen.” Moeten de kopers hun verhuisdatum verzetten? “Nee, zover is het zeker niet. We bekijken het in deze coronatijd van dag tot dag. Het gaat vooralsnog allemaal door, maar we kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken.”

Aandacht en energie
De Groene Loper verandert ook constant. In deze periode van het jaar keert langzaam de groene kleur terug. De contouren van de nieuwe appartementen worden langzaam duidelijk. “Ruim anderhalf jaar geleden was het hier nog kaal. Moet je zien wat ze er nu al van gemaakt hebben”, zegt Michel. “Dat is een mooi stukje werk. Er is veel aandacht en energie gestoken in het aanzicht vanuit de Groene Loper op de woningen. Ik ben trots dat ik die plannen nu samen met mijn collega’s daadwerkelijk mag realiseren.” Bovenop het appartementencomplex dat nog in aanbouw is - op de hoek van de Professor Cobbenhagenstraat en de Groene Loper - heeft hij een goed uitzicht. “Je ziet dat er veelzijdig gebruik wordt gemaakt van het gebied. Als de woningen dadelijk staan, zullen mensen vast nog enthousiaster worden.”
 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken