Een project van

Deze kans wilden we niet voorbij laten gaan


Er moet nog één handtekening gezet worden, maar dan zijn Pamela van Gemert en Ralph van Tilborg de gelukkige eigenaren van een nieuwbouwwoning aan de Groene Loper. Zij verhuisde acht jaar geleden voor de liefde naar Maastricht, hij bleef het liefst in zijn geboorteplaats. In het voorjaar van 2021 verhuizen de twintigers naar misschien wel een van de mooiste plekjes van de stad.

Op de voet gevolgd
“Ik werk bij de NUTS-school en heb de bouwwerkzaamheden altijd op de voet gevolgd”, vertelt Pamela. “We hebben destijds ook door de tunnel gefietst tijdens het Tunnelweekend. Door de verschillende soorten huizen, koop en huur, wordt het volgens mij een gebied met veel diversiteit.” Ralph vult aan: “Ik vind het echt het meest prestigieuze bouwproject van Maastricht. Het is hier nu al heel levendig. Je ziet mensen wandelen, fietsen, hardlopen.” Geboren en getogen in Heer vindt hij Maastricht de mooiste stad van Nederland. “Ik ga hier dan ook niet gauw weg.”

Zoektocht
Het stel was al een tijdje op zoek naar een nieuwe woning. “We hadden pas twee huizen bezichtigd, maar ik werd toen al moedeloos. Mijn vriendin zat vaak op Funda. Op een gegeven moment ken je alle huizen die te koop staat. En we wilden absoluut geen klushuis, want ik heb twee linkerhanden.” Ze hadden de inschrijfperiode voor bouwfase 2 aan de Groene Loper gemist en stonden op de wachtlijst. Totdat Pamela een telefoontje kreeg. “Ik was aan het werk en er belde een onbekend nummer. Het was de makelaar. De koop van een van de woningen was niet doorgegaan. Of we nog interesse hadden. Ik heb meteen een afspraak gemaakt. En Ralph een berichtje gestuurd: ik heb straks nog iets leuks!” Een week later zaten ze bij Boek & Offermans om alles te bespreken. Ralph: “Deze kans wilden we niet voorbij laten gaan.”
 
Meerwaarde
“Ik verwacht dat de prijzen van de huizen hier in de toekomst snel zullen stijgen. Het is echt een toplocatie”, stelt Ralph. Pamela: “Je bent zo in de stad, terwijl het toch een groene omgeving is, met een open uitstraling.” Duurzaamheid speelde bij hun zoektocht niet echt een rol. “Maar het is een mooie bijkomstigheid en zeker voor later een meerwaarde.” Hun huis is in het voorjaar van 2021 af. Tot die tijd kijkt Pamela geregeld naar de bouwtekeningen en impressies. “Toch best spannend, hoor. Je weet natuurlijk niet precies hoe het er straks uit gaat zien. Ik ben al naar de woonboulevard geweest om te kijken wat voor keuken en vloeren ik wil.” Ralph laat het allemaal op zich afkomen. “Ik vertrouw erop dat het goedkomt.”

Afwachten
Het is dus nog even afwachten. De twee zijn naar een informatieavond geweest van Laudy Bouw en Ballast Nedam Development. “Als de bouw is begonnen, komt er ook een kijkdag”, zegt Ralph. “Dan kun je de vorderingen zien. Dat vind ik pas leuk. Dan ontmoeten we waarschijnlijk ook onze nieuwe buren.” Pamela vindt het fijn dat ze zo goed op de hoogte worden gehouden. “We hebben een online dossier waarin alles staat en je op een tijdlijn precies ziet wat er wanneer gebeurt.” Het verhuizen is straks zo gepiept. “We hebben niet zo veel spulletjes”, lacht Pamela. “Waarschijnlijk is alles in één autorit verhuisd.”

 


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken