Een project van

29 huurwoningen aan de Groene Loper Maastricht verkocht aan Mulleners Vastgoed


Vandaag zijn door Ballast Nedam Development 29 vrije sector huurwoningen aan de Groene Loper in Maastricht verkocht aan Mulleners Vastgoed. De 29 appartementen met een commerciële ruimte in de plint bevinden zich aan de President Rooseveltlaan, op de hoek van de Voltastraat. Dit jaar nog start Ballast Nedam Development met deze Fase 1.2 aan de Groene Loper in Maastricht. Fase 1.1 startte in de zomer van 2019 met in totaal 53 grondgebonden woningen en 31 appartementen. De 29 huurwoningen maken onderdeel uit van de totaalontwikkeling van de ruim 1.000 woningen aan de Groene Loper.

Huurwoningen aan de Groene Loper
De ontwikkeling aan de iconische Groene Loper in Maastricht gaat verder. Door de verkoop van de appartementen met parkeergelegenheid en commerciële voorzieningen in de plint aan het Lourdesplein kan op 16 december direct worden gestart met de bouw.

Aan de oostzijde van het langste park van Maastricht, zijn in opdracht van Ballast Nedam Development reeds 53 volledig gasloze stadswoningen en herenhuizen met ruime tuinen in aanbouw. Met de verkoop van de 29 appartementen voor de vrije sector huur aan Mulleners Vastgoed wordt het aanbod aan de Groene Loper verder uitgebreid. De Groene Loper is hét nieuwbouwproject van het Zuiden, gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst. Het gebouw is naar ontwerp van Humblé Martens Willems architecten uit Maastricht.

Duurzaamheid in elk facet van de ontwikkeling
Net als Fase 1 zijn ook deze appartementen energieneutraal. Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor de appartementen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Ballast Nedam Development let daarnaast ook op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in de bebouwing. We plaatsen vleermuiskasten en infiltreren het regenwater van daken en bestrating, deze gaat via buffers de bodem in. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast.

Planning bouw en realisatie
De start van de bouw zal plaatsvinden op 16 december van dit jaar en de bouw zal circa anderhalf jaar duren. Oplevering van de appartementen zal hiermee medio 2021 plaatsvinden en dan zullen de woningen in de vrije sector te huur worden aangeboden. De bouw wordt uitgevoerd door Laudy Bouw & Ontwikkeling BV uit Sittard.

Verkoop en verhuur
Momenteel is het nog niet mogelijk in te schrijven voor de vrije sector verhuur. De verkoop van de laatste woningen in Fase 1 en 2 is nog in volle gang. De verkoop is in handen van Boek & Offermans Makelaars en Tijs en Cyril Makelaardij.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken