Een project van

Thuiskomen na 27 jaar


“Als ik straks de voordeur uitloop sta ik binnen 100 meter voor mijn ouderlijk huis”, vertelt Robert Loontjens. Samen met zijn vrouw Juanita heeft hij afgelopen maand het koopcontract getekend voor een nieuwbouwwoning van de tweede fase. “Maar dat is puur toeval, hoor!” We gingen in gesprek met de twee nieuwe ‘buren’ over Maastrichtse humor, op de fiets naar een terrasje en thuiskomen na 27 jaar.

Een lonkend Maastricht
Robert komt uit Maastricht, Juanita is in Grevenbicht geboren. Voor de liefde verhuisde hij naar haar, maar Maastricht bleef lonken. “We komen hier heel vaak”, zegt Juanita. Niet alleen voor haar werk, maar ook om te winkelen en gezellige avondjes op het terras met vrienden. “Ik hou vooral van het stadse, de vrijheid en de humor. Maastrichtenaren maken vaak grapjes, daardoor voel ik me hier thuis.” Robert vult aan: “Nu moeten we steeds rekening houden met de laatste trein. Dat hoeft straks niet meer. Vooral met carnaval lijkt het me fijn dat ik op de fiets naar huis kan”, lacht hij.

Meer leven om ons heen
Na wat omzwervingen vanwege werk woont het stel nu zo’n 15 jaar in een woonwijk in Sittard. Juanita: “Die rust en sociale controle was fijn toen de kinderen klein waren. Nu ze allebei naar het HBO gaan, hebben we behoefte aan wat meer leven om ons heen.” Ze kijken uit naar de activiteiten die georganiseerd worden aan de Groene Loper. “Zoals die kerstwandeling, dat vind ik echt geweldig!” Robert: “We hoeven niet de deur plat te lopen bij elkaar, maar het is wel leuk om sociale contacten met de buren te hebben. Iedereen is hier straks nieuw.”

Van motoren naar hardlopers
Beiden volgden de ontwikkelingen van de Groene Loper op de voet. “De locatie was vooral de reden waarom we hier wilden wonen. Het is een prachtige laan geworden”, zegt Robert. Opgegroeid in Wittevrouwenveld herinnert hij zich de A2 nog goed. “Als vroeger de TT in Assen was, gingen we kijken naar de voorbijrijdende motoren. En als straks de Groene Loper Run is, ga ik ook kijken.” Duurzaamheid speelde in eerste instantie geen rol bij hun keuze, wel de grootte van de tuin. Juanita: “In de eerste fase vonden we de tuinen wat klein. Nu hebben we een flinke lap grond achter het huis.” De plannen voor een terrasoverkapping zijn al gemaakt.

Nog even wachten
Het duurt wel nog even voordat ze kunnen verhuizen. Begin 2020 wordt gestart met de bouw. “We houden er rekening mee dat we er medio 2021 in kunnen. Onze huidige woning is al verkocht, maar we hebben een tijdelijke plek in Sittard gevonden” aldus Juanita. “Ik kijk er naar uit om straks te zeggen ‘We wonen weer in Maastricht’. Voor mij voelt het echt als thuiskomen na 27 jaar”, besluit Robert.  


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken