Een project van

De volgende fase is aangebroken


“Binnen vijf minuten was de zaal vol”, constateert René Lecluse van Ballast Nedam Development. “Dan weet je: we hebben de juiste snaar geraakt.” Tijdens de start van de verkoop van Wonen aan de Groene Loper Fase 2A staan in de voormalige Theresiaschool grote afbeeldingen van de toekomstige woningen langs de wand. In het midden een maquette. En tussendoor schuifelen velen geïnteresseerden.

Locatie
Twee van hen zijn Eefje Voets en Styn Westbeek. Een jong, Brabants stel dat voor werk naar het zuiden verhuisde. “We zitten nu gehuurd en zijn net begonnen met het zoeken naar een koopwoning”, vertelt Eefje. Het is met name de locatie die hen aanspreekt. “We zitten zo op de snelweg, als we naar familie en vrienden in Brabant willen.” Met een map met achtergrondinformatie lopen ze door de voormalige school met uitzicht op de Groene Loper.

46 woningen
“Het blijft toch altijd spannend”, bekent René. “Ondanks al onze plannen en adviezen van de makelaars is zo’n event als deze de proof of the pudding. Slaat het aan wat we bedacht hebben? Maar als ik zo om me heen kijk en luister dan is er toch echt serieuze interesse.” Er worden 46 woningen gebouwd, van 17 verschillende types. “Het is zeer gevarieerd. We hebben een aantal ontwerpen uit fase 1 opnieuw gebruikt, maar telkens net een beetje anders. Uiteindelijk vormen fase 1 en 2 wel een geheel. Het is allemaal familie van elkaar.”

Snel in het Heuvelland
Eefje en Styn staan ondertussen bij ‘stadswoning 2Ba’. “We willen graag een huis met een tuin en drie slaapkamers”, vertelt Eefje. “De ligging van de huizen van fase 1 sprak ons niet zo aan, maar deze huizen wel. De Groene Loper is erg mooi geworden. Lekker groen en gezellig. Voor mij hoeft dat stadse niet zo. En vanaf hier ben je in vijf minuten in het centrum.” Styn: “Ik vind het vooral fijn dat je snel in het Heuvelland bent. Én dat de woningen duurzaam zijn. Dat vinden we erg belangrijk, zeker met het oog op de toekomst.”

Zonnepanelen en vleermuiskasten
Dat kan René alleen maar beamen. “Net als fase 1 zijn ook deze huizen energieneutraal. We letten op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in de bebouwing. We plaatsen vleermuiskasten. Op de carports komen zonnepanelen. En het regenwater van daken en bestrating sluiten we niet aan op het riool, maar gaat via buffers de bodem in. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast.”

De laatste stap
Met een VR-bril bekijken enkele bezoekers een 3D-versie van de verschillende huizen. In totaal zijn er 700 mensen geïnteresseerd in wonen aan de Groene Loper. “Hopelijk kunnen we daar binnenkort een deel van gelukkig maken”, lacht René. “Het opleveren van de eerste woningen straks wordt een bijzonder moment. En zeker als we straks kinderen zien spelen in de tuinen. Dit gebied gaat wederom veranderen. Met de bouw wordt het silhouet langzaam zichtbaar. Het is de volgende stap in het afmaken van de Groene Loper.”


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken