Een project van

In gesprek met de makelaars


Ze kijken nu al uit naar fase 2. Mandy Loontjens en Cindy Theunissen zijn allebei verkoopmakelaar bij Tijs & Cyril Makelaardij. “Het is heel speciaal om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van een compleet nieuw leefgebied”, aldus Mandy. “Ik rij geregeld na een bezichtiging even via de Groene Loper om te kijken naar de vorderingen”, zegt Cindy.

Koppels, gezinnen, senioren en expats
Ruim twee jaar geleden werden ze betrokken bij het steeds concreter wordende plan van de woningbouw aan de Groene Loper. “We hebben onze visie gedeeld op de eerste schetsen en geregeld met Ballast Nedam Development afgestemd”, vertelt Mandy. “Bijna alle woningen zijn inmiddels verkocht. De kopers zijn heel divers. Van jonge koppels en gezinnen tot senioren die vanuit een dorp wat dichter bij de stad willen wonen. En met het United World College en grote internationale bedrijven in de buurt zien we geregeld expats.”

Duurzaamheid en ligging
“Wat mij opvalt aan de mensen die hier komen wonen, is dat ze duurzaamheid belangrijk vinden. Jaren geleden wilden mensen niet bijbetalen voor extra maatregelen zoals zonnepanelen, optimale isolatie of een warmtepomp. Dat is nu wel het geval”, legt Cindy uit. De ligging vlakbij het centrum en de goede uitvalswegen zijn eveneens argumenten die ze regelmatig voorbij hoort komen. Mandy: “De Koning Willem Alexander-tunnel is ideaal. We merken het zelf ook als we bijvoorbeeld vanuit ons kantoor in Meerssen naar Eijsden moeten. Je bent zo ter plaatse.”

Uitkijken naar fase 2
De Groene Loper leeft, zo merken de twee. “Er gebeurt van alles. Er zijn hardlopers, wandelaars, fietsers. Dat is heel sterk aan de Groene Loper: vanaf de eerste werkzaamheden aan de tunnel zijn de omwonenden betrokken. Inmiddels is het breed bekend. Expats spreken al van the green carpet”, lacht Cindy. “Mensen zien de nieuwe leefomgeving ontstaan. De infrastructuur is er, het wordt steeds groener. Straks zijn de contouren zichtbaar van de eerste huizen. Dan krijg je echt een beeld van hoe het is om te wonen aan de Groene Loper”, vertelt Mandy. “Op 5 september start fase 2. Daar kijken we echt naar uit. Achter de schermen werken we hier al lang naar toe. We hebben veel inschrijvers, dus ik kijk uit naar de reacties van mensen.”

Van papier naar stenen
Doordat Cindy en Mandy al geruime tijd betrokken zijn bij het wonen aan de Groene Loper voelt het soms wel een beetje als ‘hun kindje’. Cindy: “Ik rij regelmatig even langs om te kijken hoe het staat met de bouw. Dit is toch allemaal vanaf papier ontstaan. De schetsen, het koopcontract. Door te gaan kijken, krijg je er meer een gevoel bij.” Mandy herinnert zich het verkoopevent nog van de eerste fase. “De mensen stonden toen rijendik voor de ingang en waren ontzettend enthousiast. Dat heb ik nog nooit zo meegemaakt, echt ongekend. Maar het is er ook prachtig. Soms is het net alsof je in het buitenland bent. Tijs Hillen noemt het niet voor niets de Champs d’Élysées van Maastricht.”


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken