Een project van

Op ontdekking in toekomstige leefomgeving samen met nieuwe buren


Afgelopen maand organiseerde Projectbureau A2 Maastricht in samenwerking met Maastricht Marketing, na een succesvolle try-out in mei, een drietal rondleidingen over de Groene Loper. Voor toekomstige bewoners een unieke kans om de plek waar ze straks gaan wonen te ontdekken. Op 30 juni liepen ook enkele nieuwe bewoners mee. We gingen mee op pad en hoorden wat hen aanspreekt in hun nieuwe leefomgeving.

“Er rijdt nu elke seconde een auto onder ons door!” begint gids Roger zijn verhaal. De deelnemers aan de rondleiding spitsen de oren, maar horen niks van de snelweg onder ons. We starten bij de oude Theresiaschool en gaan binnen twee uur van noord naar zuid over de Groene loper. Elke honderd meter wijst Roger wel een bijzonder detail aan.

Maastrichtse roots
Connie (54) en Bert (54) uit Sittard hebben een eengezinswoning gekocht nabij de Professor Cobbenhagenstraat. Ze kozen bewust voor een kleinere woning, met een knusse woonkamer met open keuken én een tuintje. “Die keuze maakten we met de blik op de toekomst,” vertelt Connie. “Straks hebben we een woning die klaar is voor ons verdere leven.” Duurzaamheid is voor hen een belangrijk aspect. De nieuwe woning wordt energieneutraal: zonder gasaansluiting en mét zonnepanelen op het dak. Connie vindt het mooi om deel uit te maken van dit stukje ontwikkeling in Maastricht. “Het voelt niet als een sprong in het diepe. Mijn familie komt van oudsher uit Maastricht, dus ik ga terug naar mijn roots.”

Groenbeleving in de stad
Judith (56) uit Bunde koos na het overlijden van haar man voor een kleinere woning. Het gevoel van een buitengebied, maar dichtbij de stad zijn, is wat haar aantrok aan de Groene Loper. “Ook al wordt het straks drukker wanneer de buurt bewoond is, de omgeving straalt rust uit.” Haar huidige woning ligt vlakbij het bos en dat gaat ze wel missen. Toch biedt de Groene Loper haar genoeg voordelen. “Op dit moment in mijn leven is dit de nieuwe start die ik nodig heb.”

Aan alles is gedacht
Normaliter krijg je niet de kans om alvast een buurtwandeling te maken met je toekomstige buren. De sfeer zit er goed in en de aanwezige kopers hebben een goed gevoel over de samenstelling. Zo ook Connie en Bert: “Er komen bewoners in verschillende leeftijdsgroepen, van wisselende afkomst. Een goede afspiegeling van de maatschappij.” De deelnemers van de rondleiding merken stuk voor stuk op hoe doordacht het project is. Aan alles is gedacht: van bloemenveldjes voor de bijen tot speciaal ontworpen lantaarns. Waar hopen de kopers vooral op? Een klik met de buurt, gezellige evenementen, levendigheid op straat, maar rust op hun eigen plekje.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken