Een project van

Het verhaal van de makelaar


Het kantoor van Boek en Offermans makelaars kijkt uit op de Groene Loper. “We hebben al die jaren gezien hoe het gebied ontzettend is veranderd. Om nu de verkoop van de woningen te mogen doen, vind ik heel bijzonder.” We gingen in gesprek met makelaar Stefan Stijns.

Herinneringen
“Toen de auto’s nog over de A2 reden, kon je hier bij vochtig weer geen raampje open zetten vanwege de smog”, herinnert Stefan zich. “En destijds stond er nog een tankstation, waar we in de zomer wel eens een ijsje haalden.” Boek en Offermans makelaars is – samen met Tijs & Cyril Makelaardij – vanaf het begin van de ontwikkelingen betrokken geweest in een adviserende rol. “Dat is een heel proces geweest. Ten tijde van de economische crisis veranderde er veel. Zou er nog wel vraag zijn naar zoveel woningen? Welke woningen moeten er komen? En tegen welke prijs?” Eind september 2018 gingen de eerste woningen in de verkoop.

Divers publiek
Inmiddels zijn bijna alle woningen en appartementen verkocht. “Ik denk soms wel eens: ooit is het zover – in 2026, 2027 zijn waarschijnlijk alle woningen opgeleverd. Als ik dan over de Groene Loper wandel met mijn kinderen, kan ik toch mooi vertellen hoe ik hier een klein steentje aan heb bijgedragen.” Er is dus veel vraag naar de nieuwe huizen. “Absoluut. En het publiek is ontzettend divers. Gezinnen, maar ook senioren die vanuit de wijken aan de rand van Maastricht naar hier willen verhuizen. Ze willen op loopafstand van het centrum wonen en in het groen. Ik krijg vragen van mensen uit bijvoorbeeld Daalhof, terwijl de Maas over gaan toch vroeger voor velen een brug te ver was.” Dat Maastricht een internationale stad is, ziet Stefan terug in de geïnteresseerden. “Dankzij de universiteit, het ziekenhuis en de grote bedrijven in de omgeving zien wij nu mensen uit Duitsland, Engeland en India.”

Ziel in een gebied
De diversiteit van de toekomstige bewoners is straks terug te zien in de woningen. “Dat vind ik er zo leuk aan. Bij nieuwbouw worden vaak in een keer allemaal dezelfde huizen of appartementen gebouwd. Dat is aan de Groene Loper niet het geval. Het wordt echt een prachtige laan met verschillende soorten woningtypes. Zo zit er meteen ziel in het gebied. Door die herenhuisachtige uitstraling krijgt het een stadse cultuur en wordt de verbinding gelegd met Wyck en de binnenstad.” Ondertussen ziet Stefan vanuit zijn kantoor volop beweging op de Groene Loper. “Of het nu een opa is die hier een wandelingetje maakt, een gezin met kinderen op een bankje in de zon of sporters die een stuk gaan hardlopen. Het is ontzettend afwisselend. Dat maakt het zo’n geweldige plek.


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken