Een project van

In gesprek met de toekomstige bewoners


Cindy en Paul Barenbrug wonen nu nog in Heerlen, maar eind 2020 verhuizen ze, samen met hun drie zoons, naar Maastricht. Ze zijn een van de eerste kopers van een woning aan de Groene Loper. “Vooral dat het huis energieneutraal is, sprak ons erg aan”, zegt Cindy.

Op zoek naar een nieuwbouwwoning
Hij komt uit Arnhem, zij is geboren en getogen in Heerlen. “Toen ik nog in Arnhem woonde en wel eens in Limburg kwam, had ik het gevoel dat ik in Zuid-Frankrijk was. Het weer was hier ook altijd beter. Het leek mij heerlijk om hier te wonen.” Het huis waar het gezin Barenbrug 15 jaar heeft gewoond, wordt nu langzaam te groot. Cindy: “Onze twee oudste zonen gaan straks misschien het huis uit. En het is een oude woning uit de jaren ’70, waar nog veel aan moet gebeuren. De woningmarkt is gunstig en wij zijn nu nog vitaal.” Dus zette het stel hun huis te koop en gingen ze op zoek naar een nieuwbouwwoning. “Eentje waar niets meer aan hoeft te gebeuren, waar we veel zelf mogen bepalen en waar we oud kunnen worden.”

Energieneutraal
“We zochten eigenlijk in heel Zuid-Limburg”, vertelt Paul. Dat de woningen aan de Groene Loper energieneutraal zijn, vonden ze heel positief. “Alles is aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Het huis is gasvrij, er liggen zonnepanelen en we hebben straks een warmtepomp.” Ook de ligging sprak hen erg aan. “We hebben nog gekeken naar woningen in het Sphinx-kwartier, maar vonden de ligging aan de Groene Loper toch gunstiger”, vertelt Cindy. “Paul werkt in het ziekenhuis in Maastricht en kan straks op zijn fiets naar het werk. Ik werk in Heerlen en ben zo op de snelweg. En je bent snel in het centrum, maar woont toch in een rustige omgeving.”

Die ene vrijdag
En dus schreven Paul en Cindy zich in voor een woning aan de Groene Loper. “Maar alles was al in optie. We waren de tiende in de rij, dus dachten ‘dat gaat ‘m niet worden’. Ik was echt teleurgesteld”, herinnert Cindy. Tot die ene vrijdag. “Dat was echt bizar. Er waren net twee kopers langs geweest, we gingen ’s middags naar de makelaar van het Sphinx-kwartier en bij thuiskomst stond de makelaar van de Groene Loper op onze voicemail.” Ze konden de woning kopen. “Dat hadden we echt niet verwacht. We waren ontzettend blij.” Hun eigen woning was binnen een maand verkocht en het gezin woont nu tijdelijk gehuurd. “Dat is op zich fijn, want door de verhuizing heb je alles al een keertje in je handen gehad en uitgezocht. We hebben veel opgeruimd.”

Buurt verkennen
Nu begint het lange wachten. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang. Paul: “Het is lastig om je voor te stellen hoe het er straks uit gaat zien, maar ik vind de bouwstijl erg leuk. Er zijn veel verschillende soorten woningen, dat is heel speels ontworpen. Ons huis krijgt zo’n ijzeren trapje aan de voorkant en een redelijke achtertuin. Dat wilden we graag.” De afgelopen periode is erg druk geweest door de verkoop van hun woning en de verhuizing, maar nu wilt het gezin graag de buurt gaan verkennen. “Ik ben al een keertje gaan hardlopen vanuit mijn werk naar de plek waar ons huis komt”, vertelt Paul. “Dat was 20 minuten, dus met de fiets is het straks nog sneller. De omgeving is hartstikke mooi en stimuleert om meer te bewegen. Je hebt hier echt een gevoel van vrijheid.”


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken