Een project van

Start verkoop groot succes


In de oude boksschool maakt René Lecluse van Ballast Nedam de meeste indruk. Hij toont beelden van de Laan van Bellevue, zoals de Groene Loper hier gaat heten. Je kunt zelfs zien hoeveel zon op je terras staat op elk uur van de dag, tijdens elke gewenste maand.

Een virtual-realitybril stuurt je de toekomst in. Je wandelt over de Groene Loper – die straks 1052 woningen telt – tussen de stadswoningen en appartementen door die nu te koop zijn. De promotieterm ‘een vleugje New York’ wordt op slag een stuk begrijpelijker. Natuurlijk, het wordt op z’n mooist voorgesteld, of: nog iets mooier. Zo lijken de achtertuinen van al bestaande woningen aan de Professor Kernstraat hier op een fraai plantsoen. Aan het eind van de Laan van Bellevue, bij De Geusselt, zie je de contouren van een hoge woontoren. “Aan beide tunneleinden komen ook in totaal 30.000 vierkante meter commerciële ruimtes”, zegt Lecluse. Maar voor dit alles hebben de meeste mensen geen tijd of interesse. Als de zaal om 16.00 uur opengaat, wringt een lange rij belangstellenden zich naar binnen. De organisatie hoopte de drukte te kunnen verdelen over drie groepen. Dat lijkt maar matig te lukken. Na de eerste stormloop ontbreekt een uur later een nieuwe rij. Een tiental verkopers heeft het maar druk. Er zijn zo’n tien woningtypes, met tuinen van zo’n 8 meter diep (sommige tot 25 meter), met vier woonlagen en tot vijf slaapkamers toe. Prijsklasse: van 280.000 tot 465.000 euro. De appartementen hebben balkons en meestal een of twee slaapkamers. Het goedkoopste kost 280.000 euro, maar er is ook een penthouse van 725.000 euro.

Een stel uit Scharn looft het duidelijke proces: “Voorkeur aangeven voor welke woning, dan de financiële check en als dan meer mensen overblijven, wordt geloot. We denken nog na. We hebben wat moeite met de splitlevelkeuken.” Een moeder en een dochter overwegen het Céramiqueterrein respectievelijk de Markt te verlaten. “Wij zijn stadsmensen. Dit is stad, maar toch rustig. Het Sphinxkwartier is trouwens ook interessant.” Een Meerssense gaat zelf in dat nieuwe Sphinxkwartier wonen. “Ik overweeg hier een appartement te kopen als belegging. Je moet binnen twee weken beslissen. Jezus, het zijn geen paar schoentjes.” Het is inderdaad een hogedrukpan. Kandidaat-kopers moeten voor 9 oktober om 9.00 uur staan ingeschreven. Dezelfde dag voor 17.00 uur krijgen de gelukkigen dan bericht. Zo gaat dat anno 2018 in de woonmagneet Maastricht. (Bron: De Limbuger, Joost Phillipens)


Deel dit artikel:

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken